Eskişehir'de ramazan hazırlığı cep yakıyor
Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte Eskişehir’de vatandaşlar iftar ve sahur hazırlıklarına başladı. Ancak market raflarındaki fiyatlar, özellikle temel gıda ürünleri ve et fiyatları, vatandaşların bütçesini zorluyor. Eskişehirliler, alım gücünün her geçen yıl düştüğünü, alışveriş yaparken artık gram hesabı yaptıklarını söylüyor.
Emekli vatandaşlardan Sevim Olcay, gıda ürünlerinin genel olarak pahalı olduğuna dikkat çekerek, “Bazı ürünler ucuz ama genel olarak fiyatlar yüksek. Emekli olunca alım gücümüz iyice düştü. Kıyma neredeyse bin liraya dayanmış. Eski bolluğu arıyoruz, eskisi gibi Ramazan hazırlığı yapamıyoruz” ifadelerini kullandı.
Semra Küçükesen ise alışverişe başlamadan önce fiyat araştırması yapacaklarını belirterek, “Ramazan alışverişine başlayacağız ama önce market market fiyatları araştıracağız nerede ne ucuz ne pahalı ona bakacağız. Etin yanına bile varılmıyor. Eskisi gibi iftar sofraları kuramayız” diye konuştu.
Ahmet Kızılarslan da artan fiyatlara dikkat çekerek, “Ramazan alışverişine yeni başladık. Fiyatlar biraz pahalı. Aldığımız gıdaları 1 kilogram alıyorsak yarım alacağız, çare bu. Bu şekilde eskisi gibi zengin iftar sofraları kuracağız” şeklinde konuştu.
Yüksel Akalın ise,“ Ramazan için gıda ürünlerini almaya başladık. Geçen sene Ramazan diye fiyatlar çok yükselmişti bu sene fiyatlar gayet normal. Zengin iftar sofralarını kuracağız. Et biraz pahalı ama o da kadar yüksek değil” diye kaydetti. Eskişehirli vatandaşların ortak noktası ise Ramazan’ın manevi havasını yaşamak isterken ekonomik şartların sofralara doğrudan yansıması. Artan yaşam maliyetleri nedeniyle birçok aile bu yıl Ramazan alışverişini daha temkinli yapmaya hazırlanıyor.