Eskişehir'de servis ücretlerinde yeni dönem

Eskişehir'de servis ücretlerinde yeni dönem
Okulların açılmasına sayılı günler kala velileri servis telaşı sardı. Eskişehir'de ervis ücretlerine gelen zamlardan isyan eden veliler, “Komşu Tur” dönemini başlattı.

Eskişehir Servis Şoförleri Odası Başkan Adayı Ahmet Can Günay, yaptığı basın açıklamasında belirlenen fiyat tarifeleri ile ilgili açıklamalarda bulundu. Ardından Günay Eskişehir’de servis şoförlerinin sorunlarına değindi.

“ZAMLARA ORANLA TARİFEMİZİN ALTTA KALDIĞI AÇIK VE NET”

Başkan Adayı Ahmet Can Günay servis ücretleri hakkında şu açıklamaları yaptı:

“Türkiye genelinde giderlerimiz yükseldi. Giderlerimiz içerisinde işçilik ve yakıt yer alıyor. 2021 yılından bu zamana kadar işçilik yüzde 303 oranında arttı. Yakıt ise 2021’den bu yana yüzde 427 oranında artış gösterdi. Bize verilen tarifede 2021’den 2023’e kadar geçen sürede yüzde 260 oranında zam yapıldı. Dolayısıyla diğer zamlara oranla tarifemizin altta kaldığı açık ve net.”

“KOMŞU TUR BİZİM AÇIMIZDAN KORSAN SERVİSCİLİK”

Günay velileri korsan servislere karşı da uyardı. Öğrencilerin S plakalı servislere binmeleri gerektiğini vurgulayan Günay, komşuların toplanarak öğrenci götürmelerini şu şekilde değerlendirdi:

“Komşu üç beş toplanıp o şekilde çocuklarını götürüyor. Bu da ne oluyor? Menfaate giriyor. Bin liralık bir ücret varsa beş yüz lirasını komşusundan alıyor. Bizim açımızdan da bu durum korsan servise giriyor.”

Günay ‘Komşu Tur’ olarak adlandırdığı bu durumda olası bir kaza sonucu hak talep edilemeyeceğinden de bahsetti. Servislerin bu açıdan daha güvenli olduğunu aktardı.

Etiketler :