Eskişehir'de vatandaşları üzecek zam!

Eskişehir'de vatandaşları üzecek zam!
Eskişehir’de 2023 yılı Mart ayında kilogramı 280 TL’den satılan taze çekim Türk kahvesinin kilogram fiyatına bir yıl içinde büyük zam geldi.

Ramazan ayına sayılı günler kala zamlanan ürünlerden biri de Türk kahvesi oldu. İftar sonrasında uzmanların genellikle önerdiği Türk kahvesi, son gelen zam ile cep yakan ürünlerin başında yerini aldı.

Eskişehir’de 2023 yılı Mart ayında kilosu 280 TL’den satılan taze çekim Türk kahvesinin kilogram fiyatı yıl içinde gelen zamlardan kaynaklı güncellenerek 400 TL’ye kadar çıkmıştı. Güncel olarak kilogramı 400 liradan satılan Türk kahvesinin kilogram fiyatı 50 liralık artışla 450 liraya yükseldi.

Kahveye gelen zammın Ramazan ayıyla ilgili olmadığını belirten esnaf Sedat Erentok, “Gelen zammın sebebi; piyasadaki doların yükselişi, aynı zamanda gemilerimiz Süveyş Kanalı’ndan gelemiyor, Afrika’yı dolaşıp o şekilde Akdeniz’e geliyor. Bu da maliyetin artmasına sebep oluyor, dolayısıyla kahve fiyatlarına da zam geliyor” ifadelerini kullandı.

“TÜKETİM AZALDIĞI İÇİN SATIŞLAR AZALIR”

Ramazan ayında satışlarının azaldığından da söz eden Erentok, “Ramazan’ın başında satışlarımız düşer, bayrama doğru artar. Çünkü insanlar oruç tuttukları için günlük tüketimleri azalıyor, dolayısıyla düzenli kahve de almamaya başlıyorlar ama tabi bayramlarda misafirler geldiği için alımlar oluyor. Toplu tüketim yapan yerler kilo olarak satın alıyor ama evine alan 100 gram olarak alıyor” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.