Eskişehir'den ücret tekliflerine tepkiler yükseldi

Birleşik Metal İş Sendikası üyeleri, 28 Eylül günü başlayan MESS Grup Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinin sonuncu toplantısında anlaşma sağlanamadı ve uyuşmazlık tutanağı tutuldu. Süreç arabulucu ile devam edecek.
Sendikaya bağlı üyeler iş yerlerinde haklarını aramak ve savunmak için “insanca yaşayacak bir ücret ve çalışma koşulları hakkımızdır ve bunun için mücadele etmekten geri durmayacağız” sözleriyle tüm vardiyalarda 1 saatlik iş durdurma eylemi gerçekleştirdi.
“MEVCUT HAKLAR GERİYE GÖTÜRÜLMEK İSTENMİŞTİR”
Birleşik Metal İş Yönetim Kurulu adına yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Bugüne kadar değişiklik önerdiğimiz hiçbir madde kabul edilmemiştir. Dolayısıyla MESS, bugüne kadar hiçbir talebimizi kabul etmemiştir. Diğer yandan değişiklik önermediğimiz bazı maddeler bile kabul edilmemiş, tersine MESS tarafından karşı teklifler verilerek, mevcut haklar geriye götürülmek istenmiştir.”
“AÇLIK VE SEFALET ÜCRETLERİNİ KABUL ETMİYORUZ”
“MESS, sosyal haklarla ilgili herhangi bir ilave teklifimizi kabul etmeyeceğini belirtmiştir” bilgisi verilen açıklamada şu detaylar aktarıldı:
“MESS’in tekliflerinin kabul edilmesi hiçbir biçimde mümkün değildir. Bu teklif metal işçileriyle alay etmek demektir. Hemen her toplantıda MESS yetkililerine de belirttiğimiz gibi metal işçileri açlık ve sefalet ücretlerini asla kabul etmeyeceklerdir.”
Açıklama, şu ifadelerle son buldu:
“MESS, bu teklifiyle metal işçilerine açlık ve sefaleti reva görüyor. İnsanca yaşayacak bir ücret ve çalışma koşulları hakkımızdır ve bunun için mücadele etmekten geri durmayacağız. İşçiler sürekli yoksullaşmakta ve reel ücret kaybı giderek artmaktadır. Başta ücret zammı olmak üzere, teklif ettiğimiz tüm maddeler işçilerin en doğal haklarıdır. İşverenler, yüksek oranlı karlar etmeye devam etmektedir. Biz yoksullaşırken, işverenler karlarına kar katmaya devam ediyorlar.”