ETO'dan karar çıktı: Eskişehir'de pideye zam!

ETO'dan karar çıktı: Eskişehir'de pideye zam!
Eskişehir Ticaret Odası (ETO) Şubat Ayı Meclis Toplantısı gerçekleşti. Toplantıda Ramazan pidesi fiyatı görüşülerek 250 gram üretilen pidenin fiyatı belli oldu.

Eskişehir Ticaret Odası Meclis toplantısı gerçekleşti. Geçtiğimiz gün İç Anadolu Fırıncılar Odası Başkanı Kazım Mülazımoğlu, 250 gram üretilen Ramazan pidesinin fiyatının 15 TL olması için teklif sunduklarını açıklamıştı. Görüşülen meclis toplantısının ardından 250 gram Ramazan pidesinin fiyatı 15 TL olarak kesinleştirildi.

2023 yılında 270 gram Ramazan pidesinin satış fiyatı 9 TL olarak belirlenmişti. 2024 yılı için yaklaşık yüzde 70 artış yapılarak yeni fiyat belirlendi.

Zam hakkında konuşan ETO Yönetim Kurulu Üyesi Yasin Bakılan, “Maliyetlerimiz yüzde yüzün üzerinde bir artış yaşadı. Fırıncı tüccarımızın da ayakta kalması gerekiyor. O yüzden yapılan hesaplamalara göre böyle bir karar aldık” dedi.

HALK PİDE 10 TL

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikasında üretilen Ramazan pidesi ise 280 gram 10 TL olarak belirlendiği de öğrenildi.

Halk pidenin 10 TL olması konusunda da konuşan Bakılan, “Bizim belediye ile rekabet etme şansımız yok. Onlar imkanlarından kaynaklı üretimi çok uyguna getirebiliyorlar, satış anlamında da büfeleri var, avantajları yüksek ama biz belediyenin yaptığını dar gelirli vatandaşlar için sosyal proje olarak görüyoruz” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.