Ev kurmanın maliyeti: Mağazada 150 bin spotçuda 50 bin TL

Ev kurmanın maliyeti: Mağazada 150 bin spotçuda 50 bin TL
Mobilya fiyatlarında yüzde 100’ün üzerindeki artışlar ev kuracak vatandaşları sıfır ayarında, temiz ürün bulabilmek umuduyla ikinci el mobilyaya yöneltti

Mobilya fiyatlarının geçtiğimiz yıla oranla ciddi oranda yükselmesi, sıfır mobilya mağazası ile ikinci el mağazaların arasındaki uçurumun artmasıyla birlikte spotçulara gelen müşteri sayısı da artış gösterdi.

“MAĞAZALAR VATANDAŞI SÖMÜRÜYOR”

Sıfır ve ikinci el mobilyalardaki fiyat farkları üzerinden örnekler veren spot mağaza sahibi Halis Özdoğru, “Sıfır mağazalar gidilecek durumda değil. Sıfır bir mağazada benim sattığım L koltuk 37 bin TL, 3 ay kullanılmış sıfır ayarında aynı koltuğu ben 8 bin TL’den satıyorum. Ben de para kazanıyorum, o mağazalar da. Vatandaşı ‘taksit’ adı altında sömürüyorlar. Örneğin ben de sıfır televizyon satıyorum 5 bin 500 TL, mağazalarda 13 bin TL ya da ankastre takım bizde 15 bin TL kutuda, mağazada 30 bin TL. Fiyat aralığı çok ciddi oranda açıldı, fiyatlar abartılı” diye konuştu.

“SPOT MAĞAZALARA YÖNELİM ARTTI”

Bir ev kurmak isteyen vatandaşların, alacak olduğu ev eşyaların sıfır mağaza fiyatlarının 3’te 1’i oranında spot mağazalardan temiz ürüne ulaşabileceklerini ifade eden Özdoğru, “İkinci ele talep var, bunun sebebi de dışarıdaki fiyatların fahiş oranda artması. Bir ev düzemenin maliyeti 150-200 bin TL’den aşağı değil ama ikinci el mağazada, ki bu ürünlerin pek çoğu kutulu sıfır ya da sıfır ayarında ürünler, 50 bin TL’ye ev kurabilirsin, 3’te 1 fiyatı. Müşterilerimiz daha çok tayini çıkıp buraya gelmiş kişilerden oluşuyor ama artık yeni evlenecek çiftler de geliyor. Bir de fabrikadan çıkmış sıfır ürüne mağaza 2 yıl garanti veriyor, ben de yazılı-belgeli 1 sene garanti veriyorum. Elbette her spot mağazası temiz ürün satmıyor fakat artık mağazaların pahalılığından spot mağazalara yönelim arttı” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum