Eskişehir'de kahveciler eski ramazanları arıyor

Eskişehir'de kahveciler eski ramazanları arıyor
Eskişehir Kahveciler Odası Başkanı Zeki Çoban yarı zamanı geride kalan Ramazan ayının umdukları gibi olmadığını, haftanın iki günü iş yapabildiklerini kaydetti.

2024 yılı Ramazan ayının ortasına gelirken Eskişehir Kahveciler Odası Başkanı Zeki Çoban, Ramazan ayını nasıl geçirdiklerini değerlendirdi. Çoban, bekledikleri gibi iş yapamadıklarını, giderlerini ceplerinden karşılamak zorunda kaldıklarını ve eski Ramazanları aradıklarını söyledi.

“KAR ETMEYİ BIRAK GİDERLERİ CEBİMİZDEN ÖDEDİK”

Ramazan’da bekledikleri gibi iş yapamadıklarını belirten Çoban, “Ramazan ayını yarıladık, şu anda kahvelerimizdeki yapılan işleri gözlemlemiş olduk ve bu Ramazan eski Ramazanları çok arattı. Haftada en fazla bir iki gün iş yapar hale geldik. Öbür günlere maalesef kahvelerimiz boş. Ramazan’da cuma cumartesi akşamı doluluk oluyor ama sap var dane yok, yani hasılat düşük. Eski alım gücü olmadığı için ikramlar az, oyunlarda seyirci yok. Yani umduğumuzu bulamadık. Kahveci esnafı olarak eski Ramazanları arar olduk. Ramazan’da kahveci esnafı bırak kar etmeyi çalıştığımız çayı şekeri cepten olmak kaydıyla, çalışanımızın parasını, dükkanımızın kirasını zor çıkardık. Bu Ramazan kahveci esnafı için iyi geçmiyor” diye konuştu.

Emekliler için kahve ‘lüks’ oldu diyen Çoban, “Zaten emekliler kahveye çıkamaz oldu. Kahveler emekliler için lüks olmaya başladı. Daha yeni fiyat tarifesi aldık dağıtmaya başladık ama esnafımız daha fiyatlarını güncelleyemedi, zamlı tarifeye geçemedi” ifadelerini kullandı.

KAHVECİLER 31 MART’TA 17.00’YE KADAR KAPALI OLACAK

Son olarak 31 Mart Pazar günü kahvehanelerin oy kullanma süreci boyunca kapalı olduğunu duyuran Çoban, “31 Mart yerel seçimler günü odamıza bağlı kahvehane, kafe, internet kafe, çay ocakları, oyun salonları oy verme süresince kapalı olacak. Oy kullanma bittiğinde saat 17.00 itibariyle hizmet edebilecekler” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.