Eskişehir’de özel gereksinimli gençlerin eğitimden çalışma hayatına geçişini destekleyen projede önemli bir adım atıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda projeye ilişkin detayları kamuoyuyla paylaştı.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nden Özel Gereksinimli Gençlere Istihdam Desteği

3 özel gereksinimli genç Büyükşehir bünyesinde işe başladı

Eskişehir Valiliği koordinasyonunda, Anadolu Üniversitesi Özel Eğitim Bölümü, Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi ve Türkiye Gelişim Merkezi iş birliğiyle yürütülen proje kapsamında 10 özel gereksinimli genç eğitim aldı. Eğitim sürecinin ardından gençlerden 3’ü, Eskişehir Büyükşehir Belediyesine ait kafede istihdam edildi.

Eskişehir’de Ahilik Haftası’nda anlamlı tören: Yılın ahisi kaftanını giydi
Eskişehir’de Ahilik Haftası’nda anlamlı tören: Yılın ahisi kaftanını giydi
İçeriği Görüntüle

Gençlerin çalışma hayatına uyum süreçlerinde ise iş koçu desteği sağlanıyor. Ayşe Ünlüce, gençlerin yeteneklerini ortaya koyabildiği, üretime katılabildiği ve kendi geleceklerini güvenle şekillendirebildiği bir yaşamın önemine dikkat çekerek, çalışmanın daha fazla gencin hayatına ulaşmasını temenni etti.

Ünlüce ayrıca projede emeği bulunan kurumlara, gençlere ve ailelerine teşekkür etti.

Kaynak: Haber Merkezi