Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, şehirde huzur ve güven ortamını sağlamak amacıyla aranan kişilerin yakalanmasına yönelik çalışmalarını kesintisiz sürdürüyor. 01-30 Eylül 2026 tarihleri arasında gerçekleştirilen kapsamlı güvenlik uygulamaları çerçevesinde, il genelinde belirlenen 1.264 farklı noktada 4.212 görevli personel ile denetimler yapıldı.

Farklı suçlardan aranan yüzlerce kişi yakalandı

Ekiplerin koordineli ve titiz çalışmaları sayesinde; ifade vermek veya duruşmaya katılmak üzere aranan 258 kişi yakalanarak adli makamlara sevk edildi.

Ayrıca, haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan firarilere yönelik yapılan incelemelerde;

- 5 yıla kadar hapis cezasıyla aranan 140 kişi,

- 5 ila 10 yıl arası hapis cezasıyla aranan 30 kişi,

- 10 yıl ve üzeri hapis cezası bulunan 19 kişi olmak üzere toplamda 447 kişi gözaltına alındı.

Eskişehir’de trafikte alkollü yakalandı, söylediği sözler şaşırttı
Eskişehir’de trafikte alkollü yakalandı, söylediği sözler şaşırttı
İçeriği Görüntüle

Emniyet ve jandarmadaki işlemleri tamamlanan bu şahıslar, adli mercilere teslim edildi. Güvenlik güçlerinin kentteki aranan şahıslara yönelik uygulamalarının kararlılıkla devam edeceği bildirildi.

Kaynak: İHA