Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen şenlik, “Neşe” teması etrafında şekillenecek. Dört gün boyunca söyleşilerden şiir dinletilerine, tiyatro gösterilerinden sergilere, atölyelerden müzik buluşmalarına uzanan zengin programla kentte adeta bir edebiyat ve sanat şöleni yaşanacak.

Perde yarın açılıyor

Şenliğin açılış programı, 1 Ekim Perşembe günü saat 18.00’de Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Kültür Sarayı Opera’da gerçekleştirilecek. Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce’nin açılış konuşmasıyla başlayacak programda, “Neşe” temalı Gençlik Ödül Töreni gerçekleştirilecek.

Eskişehir'de atölyesini kapatınca sokakları sanat galerisine çevirdi
Eskişehir'de atölyesini kapatınca sokakları sanat galerisine çevirdi
İçeriği Görüntüle

Gecenin en özel anlarından birinde ise 2026 Kent Edebiyat Ödülü, usta yazar Latife Tekin’e takdim edilecek. Ödül töreninin ardından Tekin, Haydar Ergülen’in moderatörlüğünde gerçekleştirilecek söyleşide Eskişehirli edebiyatseverlerle buluşacak.

Açılış gecesi edebiyatla sınırlı kalmayacak. Muammer Ketencoğlu ve Balkan Orkestrası müzikseverlerle buluşurken, Tuna Kiremitçi de “Şarkılar ve Sohbet” etkinliğiyle şenliğe eşlik edecek.

Eskişehir’de Büyük Edebiyat Buluşması! Ünlü Yazar Ve Sanatçılar Bir Araya Geliyor Istikbalgazetesi-1

Dört gün boyunca edebiyat, sanat ve müzik

Şenlik boyunca Eskişehir’in farklı noktalarında birbirinden renkli etkinlikler düzenlenecek. Yazar ve şair buluşmaları, söyleşiler, şiir ve müzik dinletileri, tiyatro, sergi ve atölyelerle Eskişehirliler dört gün boyunca edebiyatın farklı dünyalarıyla buluşacak.

3 Ekim Cumartesi, Haller Gençlik Merkezi Frigya Salonu’nda yazar Ali Lidar edebiyatseverlerle buluşurken, çocuklar Çiğdem Sezer’in “Şen Çiftlik Orkestrası” kitabı üzerinden yaratıcı okuma atölyesine katılacak. Aydan Çelik eşliğinde gerçekleştirilecek bisiklet turu ve ardından yapılacak bisiklet kültürü söyleşisinin yanı sıra, oyuncu Cengiz Bozkurt ve sanatçı Can Bonomo da söyleşileriyle şenlik programında yer alacak. Günün önemli buluşmalarından biri de Türkiye’den ve farklı ülkelerden şairlerin katılımıyla gerçekleştirilecek “Şiir Neşesi” olacak. Akşam ise Tuna Kiremitçi, “Şarkılar ve Sohbet” etkinliğiyle katılımcılarla buluşacak.

Şenliğin 4 Ekim Pazar günü gerçekleştirilecek final programında ise “Roman Neşesi: Edebiyat Üzerine Diyaloglar” başlıklı buluşmada yazarlar Ayfer Tunç ve Murat Gülsoy edebiyatseverlerle bir araya gelecek. Finalde ayrıca Başkan Ayşe Ünlüce ile ilçe belediye başkanlarının katılımıyla “Eskişehir Neşesi” buluşması gerçekleştirilecek. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Yunus Emre’nin sevgi, hoşgörü ve insanı merkeze alan anlayışından ilhamla düzenlenen şenlikle Eskişehir’i dört gün boyunca edebiyatın, sanatın ve müziğin buluşma noktası haline getirmeyi hedefliyor.

Şenlik ile ilgili tüm detaylar yunusemre.eskisehir.bel.tr adresinden ulaşılabiliyor.

Kaynak: Haber Merkezi