Kampanyaları değerlendiren Eskişehir Marangozlar ve Mobilyacılar Odası Başkanı Mustafa Köroğlu, “Teşhirde bulundukları ürünleri kampanya yaparak elden çıkartıp yeni sezon ürünlerine yer açmak için satış yapıyorlar” dedi.
Mobilya sektöründe faaliyet gösteren esnaflar teşhir ürünlerinde büyük indirimler yapmaya başladı. Zor bir yaz sezonun ardından hem ellerindeki ürünleri bitirmek hem de yeni sezon ürünleri için dükkanlarında yer açmak için mobilyacı esnafı kampanyalar yapmaya başladı. Mobilya sektörünün içinde bulunduğu durumu Eskişehir Marangozlar ve Mobilyacılar Odası Başkanı Mustafa Köroğlu değerlendirdi.

“Yeni sezon ürünlerine yer açmak istiyoruz”
Yeni sezon hazırlıkları için mobilyacı esnafının çeşitli kampanyalar yapmaya başladığını ifade eden Köroğlu, yeni yıl öncesinde yeni model mobilyalara dükkanlarında yer açmak için teşhir ürünlerde ciddi indirimler yaptığını kaydetti. Köroğlu, “Bizim açımızdan düğün sezonu bitti diyebiliriz. Mobilya sektöründe faaliyet gösteren arkadaşlarımız, ellerinde kalan teşhirde bulundukları ürünleri kampanya yaparak elden çıkartıp yeni sezon ürünlerine yer açmak için satış yapıyorlar. Hem kendi satışlarını arttırmak için birazcık da bu kampanyaları yapıyorlar işin açıkçası. Satışlarımız bu şekilde yürütüyoruz. Bu düğün sezonu bizi biraz zorladı. Okullar açıldı. Vatandaşların giderlerine okul masrafları da eklendi. Sonrasında havalar soğumaya başladı, doğal gaz masrafı da vatandaşın giderlerine eklenecek. Vatandaşlar ısınma giderlerinin derdine düşecek. Bizim satışlar biraz daha düşeceği için kampanya yapıp bir şeyler yapmaya çalışıyorlar meslektaşlarımız” şeklinde konuştu.
“Sektörde iş bulma potansiyeli çok yüksek”
Mobilya sektöründe personel ihtiyacına dikkat çeken Köroğlu, Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu’nda yaşanan değişim ile ilgili de değerlendirmelerde bulundu. Köroğlu, “Herkes üniversite mezunu olduktan sonra iş bulamıyor. İşsiz kalanlar var. Bizim çıraklık eğitim merkezimizdeki MESEM'lerde veya meslek liselerinden çıkan öğrenciler liseden mezun olduktan sonra iş bulma potansiyelleri çok yüksek. Yani şöyle söyleyeyim, işsiz kalmıyorlar. CNC operatörü olsun, bizim mobilya olsun, tornacılar olsun yani her sektörde aranan elemana ihtiyacımız var. O yüzden dolayı bu şekilde devam ediyoruz ama inşallah öğrenciler yavaş yavaş bu meslek liselerine yönelmeye başladılar. 30 Eylül'de konfederasyonumuzun seçimi oldu. Yeni bir başkan seçtik, Mehmet Yiğiner. Yani biz umutluyuz. Taleplerimizin daha hızlı meclise iletileceğine, daha üst kademelere iletileceğine inanıyoruz. Çünkü eski başkanın biraz daha o konularda yavaş kaldığını biliyoruz. Ama yeni başkanla birlikte inşallah esnafın talepleri üst mercilere daha hızlı iletilecek inşallah. Ondan umutluyuz” diye konuştu.




