Yıllar önce Eskişehir’de mobilya sektörünün kalbinin attığı bölge konumda bulunan Tabakhane bölgesinde esnaflar yolların ve kaldırımların bakımsızlığından dert yanarken bölgede kentsel dönüşüm yapılması gerektiğini dile getirdi.

Eskişehir Cezaevi'ndeki iddialar TBMM gündemine taşındı
Eskişehir Cezaevi'ndeki iddialar TBMM gündemine taşındı
İçeriği Görüntüle

“TABAKHANE YENİDEN CAZİP HALE GETİRİLMELİ”

Tabakhane bölgesinde yolların ve kaldırımların düzeltilmesi gerektiğini söyleyen Mert Aydemir,Tabakhane bölgesinde dönüşüm yapılması gerektiğini savundu. Aydemir, “Uzun yıllardır mobilya sektöründeyim. Bu caddenin yani Tabakhane bölgesinin kentsel dönüşüme ihtiyacı vardır. Onun öncesinde de belediyeden bir takım hizmetleri beklemeden önce iş yerleri sahipleri kendi dükkanlarının daha güzel görünmesi bir takım çalışmaları yapmaları lazım. Boya badanasını yapmalı. Bunlar yapılmadan da belediyeden çalışma beklemek doğru değildir. Gelelim buradaki sıkıntılara burası perperişan durumda.40 yıldır bu caddeyim. Belediye buraya ikinci sınıf muamele gösteriyor. Güzel kaldırımlar, yollar yapılmalı. Buranın güzel bir cazibe alanı haline getirilmesi lazım. Buraya yapılacak AVM’ler ile birlikte burada bir hareketlenme yaşanacaktır. Bizim kendimizin de değer katmamız lazım. Mağazalarımızın vizyonuna uygun, müşteriye güzel gelecek bakımları yapmalıyız. Burada bazı dükkanların tabelaları bile düzgün değil. Eskiden çok cazipti, eskiden iğne atsan yere düşmeyecek yerde günlerce siftah yapan esnalar oluyor. Cirosunu var olanın üzerine çıkaramayanlar var. Esnaf kendine düşeni yapmalı ondan sonra belediyeden taleplerini istemeli” diye konuştu.

“20 YILDIR KALDIRIM YAPILMIYOR”

Yolların ve kaldırımlarının bakımsızlığından dert yanan Ahmet Mutlu, “20 yıldır dükkanın önündeki kaldırımı yapmıyorlar. Yollar bozuk durumda bunların düzeltilmesi gerekiyor. Burası zaten kentsel dönüşüm alanı uzun zamandır bu dönüşüm gerçekleşmiyor. Dönüşüm yapılırsa bizim için çok iyi olur. Tabakhanenin eski cazibesine dönmesi için dönüşüm gerekiyor. Uzun zamandır bu bölgede bakım yapılmıyor. Kaldırım da yol da yapılmıyor. Belediyeden öyle bir beklentimiz var. Yollarımız kaldırımlarımız yapılsın” şeklinde konuştu.

“YIKIK DÖKÜK DÜKKANLARI GÖRMEK İSTEMİYORUZ”

Tabakhane bölgesinde değişim yapılması gerektiğini ifade eden Mehmet Mardin “Kentsel dönüşüm yapılmalı. Buranın değeri artacaktır. Tabakhane bölgesinin cazibesi daha iyi hale gelecektir. Değeri artar, değeri artınca da bu bölgeye akış daha fazla olur. Bu bölgenin cazibesini ilgisizlikten kaybettiğini düşünüyorum. Dönüşüme gelinceye kadar çevre temizliğinde bile sıkıntı yaşıyoruz. Sadece yollar, kaldırımlar diyemem, bölgede komple değişim yapılmalıdır. Yıkık dökük dükkanları görmek istemiyoruz. Kışın çamur yazın çok fazla toz oluyor. Gerekli yol ve kaldırım bakımları yapılmadığı için bu sıkıntıyı yaşıyoruz. 12 yıldır buradayız burada bir değişim olmadı artık olmalı” sözlerini kaydetti.

Kaynak: Ufuk Azbay