Eskişehir Sportif Amatör Olta Balıkçılığı ve Doğal Hayatı Koruma Derneği (ESABDER) tarafından, Eskişehir Sarısungur Mamuca Göleti’nde düzenlenen “ESABDER CARP RACE OF MASTERS 2026” Sportif Sazan Balığı Yakalama Yarışması başarıyla tamamlandı.

ASOF Federasyonu üyesi ESABDER tarafından gerçekleştirilen ve altı gün boyunca devam eden organizasyonda sportif balıkçılar, doğaya ve sucul yaşama duyarlı bir anlayış içerisinde mücadele etti. Yarışma boyunca yakalanan balıklar, ölçüm ve kayıt işlemlerinin ardından yeniden gölete bırakılarak yakala-bırak ve sürdürülebilir sportif balıkçılık ilkelerine bağlı kalındı.

Centilmence mücadele, takım ruhu ve doğaya saygının ön plana çıktığı yarışmada dereceye giren takımlar ve sonuçları şöyle oldu:

En çok balık

CRAB CARP TEAM – 28,860 kg

Seran Kömürcü, Murat Kardeş, Özkan Köse, Ömer Uslu

En büyük balık

MYC CARP & ÇAYKIŞLA CARP TEAM – 8,165 kg

Murat Çetin, Çoşkun Güngör, Yiğit Çetin, Melih Güngör

Top 5 balık yakalama birinci

YEŞİL GÖNEN CARP TEAM – 22,140 kg

Serhat Özcan, İbrahim Uygun, Uğur Öztürk

Top 5 balık yakalama ikinci

ZM CARP TEAM – 21,500 kg

Hakan Gündoğdu, Görkem Bulut, Eray Cengiz, Hakan Turan, Serhat Taban

Top 5 balık yakalama üçüncü

BİG CARP & SNOW BAITS – 20,680 kg

Serkan Korkmaz, Mesut Sağlık, Recep Çavuş

Eskişehir'de Sportif Balıkçılık Buluşması! Esabder Carp Race Of Masters 2026 Tamamlandı Istikbalgazetesi

Yarışmanın ardından düzenlenen ödül törenine Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Eskişehir Defterdarı Cemil Müsevitoğlu, Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü Reşat Tazegül, Su Ürünleri Mühendisi Hıdır Çubuk, ASOF Federasyonu Başkanı M. Serkan İnanç, ASOF Yönetim Kurulu Üyeleri ve Federasyon üyesi derneklerin başkanları katıldı.

Ödül töreninde dereceye giren sporculara ödülleri takdim edilirken, organizasyona katkı sağlayan kişi, kurum, kuruluş ve sponsorlara da teşekkür edildi.

Eskişehir temsilcisi Anadolu SF Söke ile berabere kaldı
Eskişehir temsilcisi Anadolu SF Söke ile berabere kaldı
İçeriği Görüntüle

ESABDER tarafından gerçekleştirilen organizasyonun, sportif balıkçılığın geliştirilmesi, doğa ve sucul yaşamın korunması, sürdürülebilir balıkçılık anlayışının yaygınlaştırılması ve amatör balıkçılar arasındaki dayanışmanın güçlendirilmesi açısından önemli bir buluşma olduğu belirtildi.

Ödül Töreninde konuşan Amatör ve Sportif Olta Balıkçılığı Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı M.Serkan İnanç ‘’ESABDER Yönetim Kurulu ve Organizasyon Komitesi başta olmak üzere görev alan tüm ekibe, yarışmaya katılan tüm sportif balıkçılara ve organizasyona destek veren tüm sponsor, kişi, kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyor; dereceye giren takımları başarılarından dolayı kutluyoruz’’ ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi