Eskişehir’de sporun başarılı isimleri, 5. Geleneksel Motto Magazin – Sporun Mottoları “Ayhan Taşçı Spor Ödülleri” gecesinde buluşacak. Sporcular, antrenörler, takımlar ve spora emek veren isimlerin ödüllendirileceği organizasyon, 22 Ekim Perşembe günü saat 18.30’da Corvelle Event Venue’de (EOSB Yaşam Park) gerçekleştirilecek.
24 kategoride ödül heyecanı
Eskişehir sporunun farklı branşlarında elde edilen başarıları taçlandırmayı amaçlayan organizasyonda, 24 ayrı kategoride ödüller dağıtılacak. Ulusal ve uluslararası başarıların yanı sıra amatör spora katkı sunanlar, yıllarını spora adayanlar ve genç yetenekler de gecede onurlandırılacak.
Motto Magazin Yönetim Kurulu Başkanı Kerem Can Apaydın, organizasyonla hem Eskişehir’in spor kültürüne katkı sunan isimleri bir araya getirmeyi hem de merhum Ayhan Taşçı’nın adını yaşatmayı hedeflediklerini belirtti.
Şampiyonlar ve genç yetenekler sahnede
Ödül gecesinde Avrupa ve Balkan şampiyonlukları elde eden sporcular da ödüllerine kavuşacak. Bilek güreşinde Avrupa şampiyonu Emine Nur Arslan ve Murat Cırık, salon atletizmde 400 metre Balkan şampiyonu Eda Nur Tulum ile EYOF ve Akdeniz Gençlik Olimpiyatları üçüncüsü Seher Kaya, gecenin öne çıkan isimleri arasında yer alacak.
Uluslararası başarılarıyla Adnan Evren Olcay ve Venal Kaya, Avrupa Ralli Kupası kategorisinde ödüllendirilecek. İşitme engelliler Türkiye şampiyonu Eskişehir Kadın Gücü Atıcılık Takımı ile Türkiye şampiyonu Eskişehir Analig Kadın Ragbi Takımı da ödül alacak.
Okul sporlarında ise 14 yaş beyzbol Türkiye şampiyonu Ali Fuat Cebesoy Ortaokulu ve Genç Kızlar 3x3 Basketbol Avrupa üçüncüsü Özel Çağdaş Okulları ödüle layık görüldü.
Futbolda emek ve başarı ödüllendirilecek
Futbol kategorilerinde de Eskişehir’in başarılı isimleri ve takımları gecede yer alacak. Yılın Futbol Hakemi ödülü Mert Yıldırım’a verilirken, Ihlamurkentspor’dan Fatma Üner ile Eskişehirspor U-19 Takımı’ndan Yiğit Cumalı, yılın antrenörleri olarak ödüllendirilecek.
U-16 Türkiye yarı finalisti ve Eskişehir şampiyonu DSİ Bentspor U-16 Takımı, yılın başarılı genç futbol takımı ödülünü alacak. Deplasmanlı Futbol Ligi’nde şehri temsil eden Demirspor Futbol Takımı ise “Yılın Diriliş ve Var Oluş Ödülü”ne layık görüldü.
Vefa ve onur ödülleri de verilecek
Gecede sporun yalnızca başarıları değil, yıllar içinde verilen emek ve kent sporuna yapılan katkılar da ödüllendirilecek. Bisiklet sporuyla özdeşleşen Özlem Sakarya “Yaşam Boyu Spor Ödülü”nü alırken, Murat El Mühendis ve Kasım Karakaş “Sporda Vefa Ödülü”ne layık görüldü.
Hentbola adanan 50 yıl nedeniyle Sinan Öner ve Kenan Öner’e “Çınar Ödülü” takdim edilecek. Kanal 26 Grup Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Yıldırım “Ayhan Taşçı Özel Ödülü”nü, ses sanatçısı Mithat Körler ise “Motto Magazin Onur Ödülü”nü alacak.
“Unutulmayanlar” kategorisinde Nebi Hatipoğlu, Kadir Çalışcı, Kaan Ay, Ulaş Entok ve Neşet Ardıç yer alırken, Gençlik ve Spor İl Müdürü Hasan Kalın da sporda altyapıya hizmetleri nedeniyle ödüllendirilecek.
Törenin jürisi belli oldu
Organizasyonun jüri heyetinde ASKF Başkanı Sadri Atam, TÜFAD Başkanı Ahmet Bingöl, TSYD Başkanı Sadi Seda, duayen gazeteci Murat Dağtekin ve Motto Magazin Genel Koordinatörü Kaya Bilge bulunuyor.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayacak törende açılış konuşmalarını Elif Taşçı ve Kerem Can Apaydın yapacak. Plaket ve ödül töreninin ardından toplu fotoğraf çekimiyle program sona erecek.
Ödül alacak diğer isimler
• Sporcu Sağlığı ve Performansa Katkı Ödülü: Sarvar Sarvarov
• Amatör Spora Hizmet Ödülü: Turgay Yarar ve Mehmet Uykun
• Cesaretin Adı Kadın Ödülü: Eskişehir Kadın Gücü Atıcılık Takımı
• Sessiz Kürekler, Derin İzler Ödülü: Sessiz Ejderhalar Dragon Bot Kadın Takımı
• Türk Sporu Efsaneleri / Spor Ekranı Yüzü: Hayri Ülgen ve Esat Öztürk
Organizasyon, 22 Ekim Perşembe günü saat 18.30’da Corvelle Event Venue’de gerçekleştirilecek.




