ESKİ ekipleri tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında 315 mm ve 225 mm çapında polietilen borular kullanılarak yeni yağmur suyu hattı inşa edildi. Ayrıca yağmur suyu ızgaralarının montajı da tamamlanarak sistem hizmete alındı.

Eskişehir’de düğün öncesi esprili sitem
Eskişehir’de düğün öncesi esprili sitem
İçeriği Görüntüle

Gerçekleştirilen yatırımla birlikte özellikle yoğun yağış dönemlerinde yaşanabilecek su birikintilerinin önüne geçilmesi ve yağmur sularının daha hızlı ve kontrollü şekilde tahliye edilmesi hedefleniyor. Böylece vatandaşların günlük yaşamının olumsuz hava koşullarından daha az etkilenmesi amaçlanıyor.

Kentin farklı noktalarında altyapı yatırımlarını planlı şekilde sürdürdüklerini belirten ESKİ Genel Müdürlüğü, iklim değişikliğinin etkileri ve artan yağış rejimleri doğrultusunda yağmur suyu altyapısını güçlendirmeye yönelik çalışmaların devam edeceğini ifade etti.

Kaynak: Haber Merkezi