"1 milyon metrekarelik park yapacağız"

“1 milyon metrekarelik  park yapacağız”
Odunpazarı Belediye Meclisi’nin 2010 yılı ilk toplantısı dün akşam yapıldı. Meclis toplantısında konuşan Başkan Burhan Sakallı, Türkiye’nin en büyük parklarından birini Eskişehir’e kazandıracaklarını kaydetti. Sakallı...

Odunpazarı Belediye Meclisi'nin 2010 yılı ilk toplantısı dün akşam yapıldı. Meclis toplantısında konuşan Başkan Burhan Sakallı, Türkiye'nin en büyük parklarından birini Eskişehir'e kazandıracaklarını kaydetti. Sakallı parkın 1 milyon metrekare olacağını söyledi.
Dün akşam yapılan Odunpazarı Meclisi'nde Denetim komisyonuna üye seçimi de yapıldı. Seçimler sonucunda Denetim komisyonu üyeliklerine AKP grubundan Recep Habuk ile Orhan Durmuş, DSP grubundan ise İbrahim Arslan seçildi.
Denetim Komisyonu seçimlerinin ardından gündem maddeleri, ilgili komisyonlara havale edilirken, Pütün Sokak bir kez daha gündeme geldi. Pütün Sokak'ın konut alanına çevrilmesi kararının mahkeme tarafından iptali ve Danıştay tarafından onanmasının ardından belediyenin 1/1000'lik planları mahkeme kararı yönünde yapması için konu İmar Komisyonu'na havale edildi.
Hatırlanacağı gibi Pütün Sokak 2002 yılında Porsuk Projesi kapsamında yeşil alan haline getirilmiş, 2004 yılında yapılan Revizyon İmar Planlarında da 1/1000'lik planlara yeşil alan olarak işlenmişti.
Ancak Odunpazarı Belediye Meclisi daha sonra aldığı kararla Pütün Sokak'ı yeniden konut alanına çevirmiş ve karar, o dönemde Büyükşehir Meclisi'ndeki AKP çoğunluğu tarafından kabul edilmişti. Kararın başkan Yılmaz Büyükerşen tarafından veto edilmesinin ardından Meclis aynı doğrultuda yine ısrar kararı alınca konu mahkemeye intikal etmişti.
Mahkemenin Pütün Sokak'ın konut alanına çevrilmesi kararını iptal etmesi ve kararın Danıştay'dan onanarak gelmesinin ardından konu yeniden Odunpazarı Meclisi gündemine geldi. Meclis, mahkeme kararı doğrultusunda Pütün Sokak'ın yeşil alan olarak 1/1000'lik planlara işlenmesi yolunda işlem yapacak.
Daha sonra Meclis gündemine gelen Başkanla birlikte 5 kişilik bir ekibin park, bahçe ve peyzaj konusunda bilgi ve görgülerini arttırmak üzere Almanya'ya gitmeleri ile ilgili madde görüşüldü.
DSP üyesi Ertan Koşarsoy, Eskişehir'de iki büyük park bulunduğunu ve park görmek için Almanya'ya gidilmesine gerek olmadığını söylemesi üzerine Başkan Sakallı, önümüzdeki dönemde Eskişehir'e Türkiye'nin en büyük birkaç parkından biri olacak yeni bir park kazandıracaklarını kaydetti. Sakallı, "önümüzdeki dönemde Eskişehir'e biri 1 milyon metrekare, diğeri 250 bin metrekarelik iki adet park yapacağız. Bu nedenle teknik arkadaşlarımızın bu alanda daha fazla bilgi kazanmaları ve gözlem yapabilmeleri için böyle bir gezi planlıyoruz" diye konuştu.
DSP Meclis üyesi İbrahim Arslan'ın, 2010 Yatırım Planı ve bütçesinde bu parklar için ayrılan bir ödenek olmadığını belirtmesi üzerine Sakallı, "bu yıl plan ve projeler hazırlanacak. İhaleler yapılacak. Bazı yerlerde de belediyemiz olanaklarıyla bazı çalışmalar yapılacak. O nedenle bu parkları bu yılın yatırım programına ve bütçesine koymadık" diye karşılık verdi.
1 milyon metrekarelik parkın TOKİ'nin yaptığı Ihlamurkent civarında olacağı öğrenilirken, 250 bin metrekarelik parkın nerede yapılacağı konusunda bilgi alınamadı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.