19. yy.dan 20. yy'a geçişte Türkiye'nin tarihi anlatıldı

19. yy.dan 20. yy’a geçişte Türkiye’nin tarihi anlatıldı
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi ile Tarih ve Gençlik Kulübü’nün beraber düzenlediği "19. Yüzyıldan 20. Yüzyıla Geçişte Türkiye Tarihine Bakışlar ve Bu...

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi ile Tarih ve Gençlik Kulübü'nün beraber düzenlediği "19. Yüzyıldan 20. Yüzyıla Geçişte Türkiye Tarihine Bakışlar ve Bu Bakışlar Üzerine Değerlendirmeler" konulu konferans yapıldı. Konferansa konuşmacı olarak katılan İzmir Ekonomi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ergün Aybars Osmanlı'nın son döneminden günümüze Türkiye Tarihi'ni anlattı.
20. yy'ı anlamak için Osmanlı İmparatorluğu'ndan Türkiye Cumhuriyeti'ne geçişi iyi anlamamız gerek diyen Prof. Dr. Ergün Aybars, birinci dünya savaşı ve öncesinde yaşanılan olaylara değindi.
Haçlı seferleriyle başlayan Avrupa'nın Osmanlı'ya bakışı Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulması ile son bulmamıştır diye konuşan Aybars, "Mustafa Kemal Atatürk'ün dehası ve üstün yönetim anlayışı sayesinde Hindistan gibi bir sömürge olmaktan kurtulduk" dedi. Cumhuriyetin ilk yıllarında başlatılan demiryolu projelerinin daha sonra aynı hızla devam etmemesinin nedenini soran Aybars, "Gelişmiş ülkelerde demiryolları ve demiryolculuğu çok ileri seviyelerdedir. Bu ülkelerde şehirlerarası otobüsler yerine demiryolu tercih edilir. Bizde ise yeni yeni demiryolları gereken önemi görmeye başladı" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.