2 Eylül Eskişehir'in azim ve kararlılığının bir eseridir

2 Eylül Eskişehir’in azim  ve kararlılığının bir eseridir
Eskişehir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 90. Yıldönümü için düzenlenen kutlama ve anma törenleri coşku içinde kutlandı. Törene, Dr. Vali Kadir Koçdemir ve eşi Cennet Koçdemir’in yanı sıra Eskişehir Milletvekilleri...

Eskişehir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 90. Yıldönümü için düzenlenen kutlama ve anma törenleri coşku içinde kutlandı. Törene, Dr. Vali Kadir Koçdemir ve eşi Cennet Koçdemir'in yanı sıra Eskişehir Milletvekilleri Prof. Dr. Nabi Avcı, Salih Koca, Kazım Kurt, Garnizon Komutanı Hava Korgeneral Abidin Ünal, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Erdal Caferoğlu, Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Celalettin Karanfil, İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Yapıcı, Mülki Erkan, Gaziler ve vatandaşlar da katıldı.
Vilayet Meydanı'nda yapılan kutlamalar protokol çelenklerinin Atatürk Anıtı'na sunulması ile başladı. Askeri bando eşliğinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından kürsü konuşmalarına geçildi.
Türk Silahlı Kuvvetleri adına konuşma yapan Hv. Plt. Kurmay Binbaşı Salih Gökhan İlhan "2 Eylül Eskişehir'in hedeflerine ulaşmasındaki gayreti ve azmi ortaya koymaktadır. Bu kararlı mücadele Eskişehir'in böylesine onurlu bir zaferi kazanmasını sağlamıştır" dedi.
Kutlama programı Yunus Emre İlkokulu öğrencisi Özlem Yağmur Akan'ın coşkuyla okuduğu "Bu Vatan Kimin" ve Atatürk lisesi öğrencisi Şahinaz Yıldız'ın duygulu bir şekilde seslendirdiği " 2 Eylül Türküsü" adlı şiir dinletisi ile devam etti.
DEVLETİN ÜST DÜZEYİ
2 EYLÜL'Ü UNUTMADI
2 Eylül Kutlamaları dolayısıyla bir mesaj gönderen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül mesajında şöyle dedi;
" En değerli hazinemiz olan vatan toprakları, Yüce Atatürk önderliğinde milletimizin canını hiçe sayarak, vatansever kimliği ve bağımsız yaşama iradesiyle yazdığı Kurtuluş Destanı'yla kazanılmış, her karışı şehitlerimizin asil kanıyla sulanmıştır. Milletimiz, ülkesi için canı pahasına mücadele veren şehit ve gazilerinin mirasına sahip çıkacak, birlik ve beraberliğini koruyacak, Atatürk'ün büyük özverilerle kurduğu ve bizlere emaneti olan Türkiye Cumhuriyeti'ni tüm kazanımlarıyla yaşatacaktır. Bu anlamlı günde, ,Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve saygıyla anıyorum. Eskişehirli vatandaşlarımızı, bu milli günümüzde en içten duygularla tebrik ediyor, sağlık ve mutluluklar diliyorum."
T.B.M.M. Başkanı Cemil Çiçek de törene katılamamasından dolayı bir tebrik mesajı gönderdi. Çiçek mesajında şunları söyledi;
"Eskişehir'in düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen kutlama törenlerine nazik davetiniz için teşekkür ederim. Eskişehir'in düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümünü en içten dileklerimle kutluyor başta Milli Mücadelemizin önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm gazi ve şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyorum, Eskişehirli vatandaşlarımıza sevgi ve selamlarımı iletiyorum."
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan gönderdiği mesajında ise;
"Eskişehir'in düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümünü kutluyor bu anlamlı gün dolayısıyla düzenlenen programa nazik davetiniz için teşekkür ediyorum. Her safhası büyük fedakarlıklarla bezenmiş Milli Mücadelemiz kahraman Mehmetçiklerimizin gönlündeki vatan sevgisi, aziz milletimizin bağımsızlık ve hürriyet aşkıyla kazanılmıştır. Hiç şüphesiz elde edilen bu eşsiz zaferler, ecdadımızdan aldığımız bu güç ve cesaret geleceğe güvenle bakmamızı sağlayan en büyük gurur ve güven kaynağımızdır. Bizler de bununla yetinmeyerek aziz şehit ve gazilerimizin bizlere emaneti olan Türkiye Cumhuriyeti'ni koruyup daha da yükseklere çıkaracak çağdaş medeniyet yolunda ilerlemeye devam edeceğiz. Bu inançla kahramanca yurdunu savunurken hakka yürüyen değerli şehitlerimize Yüce Allah'tan rahmet, gazilerimize ve yakınlarına da başsağlığı dileklerimle tüm vatandaşlarımız en kalbi duygularımla selamlıyorum." dedi.
Eskişehir'in kurtuluş törenleri nedeniyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Danıştay Başkanı Hüseyin Karakullukcu, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik de tebrik mesajı gönderdi.
ESKİŞEHİR'İN AZİZ
ŞEHİTLERİ UNUTULMADI
Vilayet Meydanı'ndaki programların ardından Kanlıpınar Şehitliği'nde de anma töreni yapıldı. Saygı mangasınca yapılan saygı atışının ardından Şehitlik Defterini imzalayan Vali Dr. Kadir Koçdemir ve beraberindekiler deftere, "Eskişehir'imizin düşman işgalinden kurtuluşunun 90. Yıldönümünde sizlerin huzurundayız. Başta Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşları ve siz şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Her türlü zorluğa rağmen vatanımızdaki birlik ebedi kalacaktır. Bugünümüzü kalıcı kılmak üzere dünümüzü unutmayacağız, unutturmayacağız" şeklinde not düştü. Şehit kabirlerinin ziyareti ve okunan duanın ardından anma töreni sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.