2 MÜDÜRE GÖZALTI

2 MÜDÜRE GÖZALTI
İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlar ekipleri, çeşitli tarihlerde Eskişehir, Afyonkarahisar ve Bilecik illerinde izinsiz kazı sonucunda elde ettikleri tarihi eserleri yurt dışına pazarlayan kişilere yönelik...

İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlar ekipleri, çeşitli tarihlerde Eskişehir, Afyonkarahisar ve Bilecik illerinde izinsiz kazı sonucunda elde ettikleri tarihi eserleri yurt dışına pazarlayan kişilere yönelik olarak "Yaren" adıyla operasyon düzenledi. 3 ilde yapılan eş zamanlı operasyonda örgütün elebaşısı olduğu bildirilen Eskişehir'in Alpu ilçeside İlçe kütüphane müdürü olarak görev yapan O. A., Eskişehir Valiliği Kaçak CD'lerle Mücadele Komisyonu eski başkanı ve İl Kültür Turizm Müdürlüğü'nde halen Şube Müdürü görevini yürüten Y. T. ile R.U., İ.C.V., S.C., E.H., M.K., A.I., N.S., Z.Ç., G.D., R.D. ve S.K.'yı yakaladı.
EL YAZMASI KURAN-I KERİM'LER ELE GEÇİRİLDİ
Gözaltına alınan 13 sanığın ev ve işyerlerinde yapılan aramada 14 adet büyüklü küçüklü el yazması Kuran-ı Kerim, 3 adet mermer heykel, bir adet şamdan, bir adet vazo, bir adet taştan yapılmış ekmek mührü, bir adet kama, bir adet sahte nüfus cüzdanı, 3 adet cep telefonu, bir kamera ve bir adet de bilgisayar kasası ele geçirildi.
Jandarma Komutanlığında sorgulamaları tamamlanan 13 sanık "tarihi eser kaçakçılığı ve izinsiz kazı yapmak" suçlarından adliyeye sevk edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.