4+4+4'E TEPKİLER DEVAM EDİYOR

4+4+4’E TEPKİLER DEVAM EDİYOR
2012-2013 eğitim öğretim döneminin başlamasıyla birlikte yeni eğitim sistemine tepkiler de sürüyor. Eskişehir’de bazı siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları üyeleri, Adalar Migros önünde bir araya gelerek 4+4+4 eğitim sistemini...

2012-2013 eğitim öğretim döneminin başlamasıyla birlikte yeni eğitim sistemine tepkiler de sürüyor. Eskişehir'de bazı siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları üyeleri, Adalar Migros önünde bir araya gelerek 4+4+4 eğitim sistemini protesto etti.
İtirazlar yok sayıldı
Grup adına konuşan Eğitim-İş İl Başkanı Ebru Sungar, yeni eğitim sisteminin bilim insanları ve eğitim örgütlerinin uyarıları dikkate alınmadan, yeterli hazırlık ve altyapı çalışmaları yapılmadan uygulamaya geçirildiğini söyledi. Sistem hakkındaki itirazların hükümet tarafından yok sayılıp, çalışmaların ideolojik hedefler doğrultusunda yapıldığını iddia eden Sungar, "4+4+4 eğitim sistemi ile 8 yıllık eğitim 4 yıla indirilmiş, kız çocuklarının, yoksul çocukların, köy çocuklarının ve engelli çocukların üst öğrenime devam etme olanakları ortadan kaldırılmıştır. 2012-2013 eğitim öğretim yılında 4+4+4 eğitim uygulamasının en çok eleştiri alan yönü, çocukların okula başlama yaşının 72 aydan 60 aya indirilmesidir. Cumhuriyet'in en köklü kurumlarından biri olan Milli Eğitim Bakanlığı, Cumhuriyet'in tasfiye aracı haline getirilmiştir. Çıkarılan yeni yönetmelikle Talim Terbiye Kurulu'nda görevli eğitim çalışanları mağdur edilmiş ve pek çok hak kaybına uğratılmıştır" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.