5 Kişilik aile Ankara'ya yürüyor

5 Kişilik aile Ankara’ya yürüyor
2.5 ay önce Osmangazi Mahallesi’nde kirada oturdukları evlerinden ev sahibi tarafından çıkarılınca sokakta kaldıklarını belirten Halil Zümrüt (40), eşi Ayla (36) ve kızları Şahmeran (11), Şahsenem (7) ve Sudenas (3) ile birlikte...

2.5 ay önce Osmangazi Mahallesi'nde kirada oturdukları evlerinden ev sahibi tarafından çıkarılınca sokakta kaldıklarını belirten Halil Zümrüt (40), eşi Ayla (36) ve kızları Şahmeran (11), Şahsenem (7) ve Sudenas (3) ile birlikte yaya olarak Ankara Yolu'na çıktı. İnsan Hakları Derneği (İHD) Genel Merkezi'ne kadar yürüyeceklerini belirten Halil Zümrüt, "Kirayı ödeyemedim, ev sahibi bizi evden attı. 2.5 ay parklarda kaldık. Valiliğe, Sosyal Yardımlaşma Derneği, Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'ne her yere gittim, kimse bana çözüm önermedi. Çocuklarımı almaya kalktılar. İnsan Hakları Derneği'ne dilekçe yazdım. İHD, teröristbaşının başı ağrıyınca Avrupa'yı ayağa kaldırıyor. Bizde insanız, bizim haklarımız nerede? Bizde haklarımızı istiyoruz" dedi. İşsiz olduğunu kaydeden Zümrüt, İHD Genel Merkezi önüne çadır kurup, orada kalmayı planladıklarını açıklayarak, "Bakalım ne yapacaklar? Bu rezilliği nereye kadar çekeyim? Beni anne, babam yuvaya verdi de ne oldu? Şimdi çocuklarımı benden almaya kalkıyorlar. Haklarımı aramaya gidiyorum. İnsan Hakları Derneği'ne, gerekirse Cumhurbaşkanlığı Köşkü önüne çadır açıp, yatacağım. Biz sadece hayat, barınma, çocuklarımızın eğitim haklarını istiyoruz. 3 yaşındaki bebek, bu yola dayanır mı? Ama ne yapayım, şartlar zorluyor. Yanımıza biraz ekmek, domates aldık. Vatandaşlar da sağolsunlar yardımcı oluyorlar. Devlet büyüklerimizden tek isteğimiz, insan gibi yaşamaktır" diye konuştu.
Yürüyüşe, eşi ve çocuklarının yanında bisikletle katılan Ayla Zümrüt de, kendilerine yardım edilmesini talep etti. İlköğretim 5. sınıfa geçen Şahmeran takdir aldığını, 2. sınıfa geçen kardeşi Şahsenem de derslerinin iyi olduğunu ifade etti. 3 yaşındaki Sudenas ise, herşeyden habersiz bebek arabasından etrafına gülücükler saçıyor.
5 kişilik ailenin Ankara karayolundaki yürüyüşü, araç sürücülerinin de dikkatini çekti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.