"5 yılda küçük esnafın yarısı yok oldu"

“5 yılda küçük esnafın yarısı yok oldu”
Eskişehir Bakkalar ve Bayiler Esnaf Odası Yönetim Kurulu Başkanı Canip Erol, Yönetim kurulu adına yaptığı yazılı açıklamada, Son beş yıl da Eskişehir’de küçük esnafın yüzde 50’sinin yok olduğunu öne sürdü.“Bu güne...

Eskişehir Bakkalar ve Bayiler Esnaf Odası Yönetim Kurulu Başkanı Canip Erol, Yönetim kurulu adına yaptığı yazılı açıklamada, Son beş yıl da Eskişehir'de küçük esnafın yüzde 50'sinin yok olduğunu öne sürdü.
"Bu güne değin, Eskişehir ekonomisi çok olumsuz dönemlerde bile çabuk toparlanmış ve krizleri hızla atlatmayı bilmişti. Şehrin demografik yapısı ve kişi başına düşen gelir, yapısal olarak dönemler itibariyle sabite yakındı. Çünkü Eskişehir emekli ve öğrenci yoğun bir ekonomi yaşıyordu. Eskişehir'de üretilen mal ve hizmetler ve toplanan hasıla şehrimizde kalmaktaydı. Küçük Esnaf ve Sanatkar da bu yapı içinde kendi yağıyla kavrulurken ne olduysa oldu ve Şehir Büyük ulusal marketlerin işgaline uğradı. Hem de yasa tanımaz, şehir gerçeklerini umursamaz, vurdumduymaz bir saldırı ile daha ileri gidilerek açılan bu mağazaların yatırım olduğu bile kıymetli vekillerimizce düşünülmeden telaffuz edildi." diye konuşan Canip İlhan Erol şöyle devam etti:
"Eskişehir'e yatırım gerekli, yatırımlara da destek gerekli ve bu yatırım değer yaşatmak ve şehrin dokusunu bozmadan, kaynakları israf edip, dışarıya kaçırmadan bu şehrin insanlarına ve geleceğine fayda yaratarak yapılmalıydı. HANİ BÜYÜK MARKET YASASI, bu beceriksizlik şehri talan etmek için daha kimlerin iştahını kabartacak daha kimleri şehrimizde ekmeğinden edecektir.
EY ESKİŞEHİR İÇİN, ESKİŞEHİRLİ İÇİN CANINI DİŞİNE TAKIP ÇALIŞAN SAYIN VEKİLLER GÖZÜNÜZ AYDIN son beş yılda biz %50 yok olduk. Biz ki küçük esnaflar, HANİ SİZE OY VEREN sizden MEDET uman size umut bağlayan bu insanlar....
Bu işgalle küçük esnafımız, Bakkal ve Bayimiz pahacı durumuna düşmüştür. Bunun sebebi açıktır. Ulusal marketlerin şok fiyat politikaları Ahlaksız ve yasa tanımaz desek; yanlış olur. Çünkü bu memlekette haklı rekabeti sağlayan veya haksız, ticari ahlaka uymayan fabrika fiyatı altında uygulayan (ADINI SİZ KOYUN) ticarete engel olacak yasa yok "

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.