514 konut için 1825 kişi müracaat etti

514 konut için 1825 kişi müracaat etti
Belediyecilikte bugüne kadar; yeni nesillere çağdaş standartları yakalamış bir Eskişehir bırakma amacıyla hareket ettiklerini söyleyen Tepebaşı Belediye Başkanı Dr M. Tacettin Sarıoğlu "‘Çağdaş belediyecilik, ekonomik ve...

Belediyecilikte bugüne kadar; yeni nesillere çağdaş standartları yakalamış bir Eskişehir bırakma amacıyla hareket ettiklerini söyleyen Tepebaşı Belediye Başkanı Dr M. Tacettin Sarıoğlu "'Çağdaş belediyecilik, ekonomik ve sosyal sorunlara da çözüm arayan belediyeciliktir' düşüncesini benimsedik.
Artık insanlar; sağlam, kaliteli ve her türlü altyapı imkânlarına sahip evlerde daha mutlu, huzurlu ve güvenli yaşamak istiyorlar.
Yaşlısıyla genciyle, büyüğüyle küçüğüyle tüm vatandaşlarımızın huzur içerisinde olduğu ve modern hayat standartlarına sahip mekânlar bütün hemşehrilerimizin hakkıdır.
Dar gelirli vatandaşlarımızı gecekondulardan kurtararak; parkları, yeşil alanları, bahçeleriyle birlikte oluşturulmuş sosyal konutlara kavuşturmak en büyük hayalimiz.
Bizden sonraki nesillere güzel bir Eskişehir bırakmak istiyoruz. Tepebaşı Bölgesi, doğru planlama ve uygulama yapıldığı takdirde her türlü gelişime açık bir bölge.
Önümüzdeki yıllarda Zincirlikuyu ve Aşağı Söğütönü mevkii Eskişehir'in göz bebeği olacak.
TOKİ projelerini ilk kez Eskişehir'le tanıştıran bir Belediye Başkanı olarak, bu yeni gelişim alanında vatandaşlarımızı mutlu edeceğine inandığım bir çalışmanın müjdesini vermek istiyorum.
Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nca, Eskişehir-Tepebaşı-Söğütönü Toplu Konut Uygulaması çerçevesinde, toplam 1265 adet konut satışa sunuldu.
Bu konutların %40'ını oluşturan 514 adedi kira öder gibi ev sahibi olma imkânı sağlayan "Sosyal Konut" kapsamında yer aldı. Bu konutlara 1825 hemşehrimiz başvurdu. " dedi.
Sarıoğlu, "Gönül ister ki tüm dar gelirli aileleri konut sahibi yapalım. Tepebaşı Belediyesi olarak, bu konudaki çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Dar gelirli vatandaşları ev sahibi yapmak için çaba sarf edeceğiz.
Eskişehir'e ve tüm hemşehrilerimize bu projenin hayırlı olmasını diliyorum " şeklinde konuştu.
Yetkililer, kura çekiminin 16 Haziran'da yapacaklarını söyleyerek kura çekilecek yeri daha sonra açıklayacaklarını söylediler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.