6 yıldır kapalı kavşak için yer teslimi

6 yıldır kapalı kavşak için yer teslimi
İçerisinde Sarıcakaya yolunun yapımı, Havaalanın ile çevreyolu arasının duble olarak bağlanması ve Yenikent ile Asri Mezarlık arasının da duble hale getirilmesi gibi çalışmaların yer aldığı projenin ihalesi tamamlandı.ÇEVREYOLUNUN...

İçerisinde Sarıcakaya yolunun yapımı, Havaalanın ile çevreyolu arasının duble olarak bağlanması ve Yenikent ile Asri Mezarlık arasının da duble hale getirilmesi gibi çalışmaların yer aldığı projenin ihalesi tamamlandı.
ÇEVREYOLUNUN EKSİKLERİ GİDERİLECEK!
Eskişehir'in rotasından geçen ve geçmişte ihtiyaca cevap veremediği için Kemal Unakıtan'ın Eskişehir milletvekilliği döneminde genişletilerek karşılıklı üçer şeride çıkarılan çevreyolunun daha da iyileştirilmesi için ihale yapılmıştı.
Üzerinde 12 adet köprülü ve batçıklı düzenlemenin de yapıldığı çevreyolunda kalan eksiklerin tamamlanması için yeni düzenlemeleri içeren projenin ihalesi geçtiğimiz günlerde tamamlandı.
60 MİLYONLUK İHALE
60 Milyon ihale bedeli ile sonuçlanan Karayolları Genel Müdürlüğü'nün ihalesi sonucunda ise kazanan müteahhide iş tesliminin de yapıldığı ve çalışmaların kısa zaman sonra başlayacağı öğrenildi.
Proje kapsamında ise 30 ayrı işin yer aldığı ve yüklenici firmanın bu 30 ayrı işi aynı proje içerisinde tamamlayacağı öğrenildi. Öte yandan proje içerisinde çevreyolunun çeşitli eksikliklerini giderecek önemli çalışmalar yapılacağı kaydedildi. Buna göre özellikle çevreyolunun geçtiği Ankara, Bursa ve Kütahya istikametlerinde yer alan pek çok köyün ana arterler ile bağlantılarının yapılacağı öğrenilirken, Sarıcakaya yolunun da yine bu proje kapsamında yapılacağı belirtildi. Proje içerisinde ayrıca çeşitli bağlantı yollarının yapımı, havaalanı ve Asri mezarlık yolunun da duble hale getirilmesi de yer alıyor.
AÜ KAVŞAĞI DA AÇILIYOR
Projenin kapsamına dair bilgiler veren milletvekili Salih Koca, proje içerisinde Anadolu Üniversitesi kavşağının da açılmasına ilişkin bir çalışma yer aldığını ve bu çalışmanın öne alınması için görüşmelerde bulundukları kaydetti.
Buna göre tam 6 yıldır kapalı duran ve çeşitli hukuki süreçlerden geçen Anadolu Üniversitesi Yunusemre Kampüsü önündeki kavşak, yapılacak olan çalışmaların ardından çevreyoluna bağlanacak. Böylece 6 yıldır kapalı olan Ankara istikameti girişi de açılmış olacak.
İçerisinde 30 ayrı işi barındıran ve 60 milyona mal olacak olan projenin tamamlanmasının ardından kentin içerisinden geçen çevreyolunun hiçbir eksiği kalmamış olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.