A.Ü. HAVACILIK PARKI BUGÜN ZİYARETÇİLERLE BULUŞUYOR

A.Ü. HAVACILIK PARKI BUGÜN ZİYARETÇİLERLE BULUŞUYOR
Anadolu Üniversitesi’nin 2011 yılında Tepebaşı Belediyesi’nden devraldığı ve yeni bir çehreye kavuşturduğu Anadolu Üniversitesi Havacılık Parkı 6 Ekim’de ziyarete açılıyor. Çağdaş Sanatlar Müzesi, Eğitim Karikatürleri...

Anadolu Üniversitesi'nin 2011 yılında Tepebaşı Belediyesi'nden devraldığı ve yeni bir çehreye kavuşturduğu Anadolu Üniversitesi Havacılık Parkı 6 Ekim'de ziyarete açılıyor.
Çağdaş Sanatlar Müzesi, Eğitim Karikatürleri Müzesi ve Cumhuriyet Müzesi gibi müzeleriyle kültür turizmi alanında da öncü bir kurum olan Anadolu Üniversitesi, çağdaş müzecilik yaklaşımıyla Havacılık Parkı ve Tayyare Müzesi'ni yeniden yapılandırarak çok yönlü olarak bir çalışma başlattı. Türk gençlerine havacılığı sevdirmek, Türk Hava Kuvvetleri'nde kullanılan uçakları halkımıza tanıtmak ve müze statüsü taşıyan bir havacılık müzesi oluşturmak amacıyla yenileme çalışmaları gerçekleştirilen Anadolu Üniversitesi Havacılık Parkı, Anadolu Üniversitesi'nin ev sahipliği ile Eskişehirli ve dışarıdan gelen ziyaretçiler için önemli bir gezi merkezi olacak.
2011 yılı Kasım ayında kapsamlı ve çağdaş bir müze oluşturmak için tasarım ve yenileme çalışmalarına başlanan park, Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Meral Nalçakan yönetiminde bir ekiple yeni görünüme kavuşturuldu. Anadolu Üniversitesi Havacılık Parkı, yapılan alt ve üst yapıdaki eksikliklerin giderilmesiyle 6 Ekim günü saat 14.30'da ziyaretçilere açılacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.