Adar"Yapılan herşey hukuka uygun olmalı"

Adar”Yapılan herşey hukuka uygun olmalı”
CHP İl Başkanı Abdülkadir Adar, 7 erin şehit olması ve Bursa’daki grizu patlamasında yaşamını yitiren 19 maden işçisini anarak başladığı konuşmasında Demokratik Toplum Partisi’nin (DTP) kapatılmasına da değinerek, parti...

CHP İl Başkanı Abdülkadir Adar, 7 erin şehit olması ve Bursa'daki grizu patlamasında yaşamını yitiren 19 maden işçisini anarak başladığı konuşmasında Demokratik Toplum Partisi'nin (DTP) kapatılmasına da değinerek, parti kapatılmasını onaylamadıklarını ancak Anayasa Mahkemesi'nin var olan hukuk kuralları içinde davrandığını söyledi. Kapatma kararının var olan yasalara göre verildiğini ve bu nedenle yanlış demelerinin de mümkün olmadığını belirten Adar, "ancak demokrasi açısından bakıldığında bunun doğru olmadığını söylemek gerekiyor" diye konuştu.
Ülkenin karanlık günlerden geçtiğini ve bu nedenle herkesin uyanık ve duyarlı olması gerektiğinin altını çizen Adar, "biz bundan önceki delege seçimlerinde de hep partinin var olan üye yapısının yanlışlığından söz ettik. Bu yapının bozuk olduğunu ve partiye yarar sağlamayacağı ortaya çıktı. Oturmadığı mahalleden üye veya delege olmanın yanlışlığı yaşananlarla görüldü. Parti içinde elbette yarışmacı bir ortam olmalı ve bu yarış hukuka, yasalara ve parti tüzüğüne uygun olmalı" dedi.
Genel Merkezden gelen genelge doğrultusunda yapılan itiraz ve şikayetler doğrultusunda 19 kişinin delegeliklerinin düşürüldüğünü anlatan İl Başkanı Adar, "konu basında anında yer aldı. Gerçi basına ben vermedim ama servis anında yapılmış. Delegelikleri düşürülen isimler arasında İl Yönetim Kurulu üyemiz Mehmet Ali Uzun da yer alıyor. Kendisi hakkında itiraz yapılmamasına karşın yönetim kurulu üyemiz kendi iradesiyle delegeliğinin düşürülmesini talep etti" dedi. Konuşmasının son bölümünde ise Adar, tarihleri belirlenen ilçe kongreleri hakkında bilgi verdi. Adar'ın verdiği bilgiye göre, ilk ilçe kongresi 26 Aralık'ta İnönü'de yapılacak. 2 Ocak 2010 tarihinde Han'da, 10 Ocak 2010'da ise önce mahmudiye'de ardından da Çifteler'de kongreler yapılacak. 11 Ocak 2010'da ise Seyitgazi İlçe Kongresinin yapılacağını söyleyen Adar, diğer ilçe kongre tarihlerinin Salı günü yapılacak İl Yönetim Kurulu toplantısında belirleneceğini kaydetti.

CHP'DE VURAL YÖRÜK TEPEBAŞI BAŞKAN ADAYI
Halen Tepebaşı İlçe Yönetiminde ilçe sekreterliği görevini yürüten Vural Yörük, Tepebaşı İlçe Başkanlığı için adaylığını dün parti binasında açıkladı. Yörük yaptığı açıklamada, "bir ekip olarak bu göreve talibiz. Ben bu işin sözlüğünü yapıyor gibi görünsem de bizim hareketimiz aslında bir taban hareketidir" dedi.
Bugüne kadar partinin kendisine verdiği her türlü görevi bir nefer gibi yerine getirmek için çalıştığını söyleyerek sözlerine başlayan Vural Yörük, "yönetim olarak çok başarılı bir çalışma yürüttüğümüzü söyleyemem. Nedenlerini burada tek tek sıralamak istemiyorum. Zira bütün Eskişehir son yerel seçimlerde yaşananları en ince ayrıntısına kadar biliyor" dedi. Vural Yörük adaylık açıklamasında daha sonra şunları söyledi:
"Yönetim için talip olan ben değilim. Biz, genç, azimli, hevesli, Cumhuriyet ve Atatürk ilkelerinin değerini kavramış bireyler olarak tam ekip ruhu içinde bu göreve talip oluyoruz. Özellikle çoğul konuşuyorum, çünkü her ne kadar bu basın açıklaması benim adaylığımı açıkladığım bir toplantı olarak görülse de aslında tam bir söz ve karar sahibi "taban hareketinin" başladığının kanıtıdır. Çünkü ben bu açıklamayı size, bu hareketin yani Cumhuriyet Halk Partisi'nin taban hareketinin sözcüsü olarak yapıyorum. Eğer partililerim bana oy verirse partimi iktidara taşımak için mücadele edeceğim. Bana verilen görevi, tabanın sesini halka ve üst kademelere aktarma olarak göreceğim. Görev verilirse Tepebaşı İlçesini biz yöneteceğiz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.