"Adil yargılanma ilkesi sorgulanır hale geldi

“Adil yargılanma ilkesi sorgulanır hale geldi
Eskişehir Barosu Başkanı Yusuf Yıldırım, yargı ve meslek meselelerinin, sistem ile siyaset problemi olmaktan çok "adil yargılanma" ilkesinin sorgulandığı bir hale dönüştüğünü söyledi.Eskişehir’de, ’5 Nisan Avukatlar...

Eskişehir Barosu Başkanı Yusuf Yıldırım, yargı ve meslek meselelerinin, sistem ile siyaset problemi olmaktan çok "adil yargılanma" ilkesinin sorgulandığı bir hale dönüştüğünü söyledi.
Eskişehir'de, '5 Nisan Avukatlar Günü' çeşitli faaliyetlerle kutladı. Anıta çelenk sunma töreni sebebiyle Vilayet Meydanı'nda bir araya gelen avukatlar adına konuşan Baro Başkanı Yusuf Yıldırım, zor koşullar içinde günlerini kutlamaya çalıştıklarını belirterek, "Bugün ülkemizde bilinen ve her fırsatta gündeme taşıdığımız yargı meseleleri başta olmak üzere yaşanan ve her geçen gün daha da ağırlaşan meslek problemleri, artık sistem ve siyaset meselesi olmaktan çok, demokratik, laik, sosyal hukuk devletinin geleceğini doğrudan ilgilendiren 'adil yargılanma' ilkesinin sorgulandığı hale dönüştü" dedi.
2006 yılı Ağustos ayından bu yana zorunlu müdafilik ücreti ve diğer harcamalar için barolara yeterli para gönderilmediğini kaydeden avukat Yıldırım, Ceza Muhakemesi Kanunu gereğince, müdafi ve vekillerin görevlendirilmeleri ile yapılacak ödemelerin usul ve esaslarına ilişkin yönetmelikle zorunlu vekil ücreti ödemelerinin hakim ve savcılar tarafından düzenlenecek 'sarf belgesi'ne bağlanmasını da eleştirdi.
Avukatlar, konuşmanın ardından Atatürk Anıtı ve adliye önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.
BÜYÜKERŞEN AVUKATLAR
GÜNÜNÜ KUTLADI
Tüm avukatların 5 Nisan Avukatlar Günü'nü kutlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi.
"Türkiye Cumhuriyeti'nin temel değerlerinden olan hukuk sistemimiz içinde hiç kuşku yok ki avukatlık mesleği çok önemlidir. Avukatlar, haklarımızı savunan ve bizler ihtiyaç duyduğumuzda haklarımız ile ilgili konularda yol göstericidirler. Hukuki sorunların çözümünde başvurduğumuz ve vekil tayin ettiğimiz tüm avukatlarımızın "5 Nisan Avukatlar Günü"nü kutluyor. Kavuşmayı dilediğimiz bağımsız yargı ve çağdaş hukuk şemsiyesi altında daha nice 5 Nisanlar kutlayabilmemizi temenni ediyorum"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.