“Aile ve toplum birliğinin temel taşı kadınlardır”

“Aile ve toplum birliğinin temel taşı kadınlardır”
Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla mesaj paylaştı.

Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla günün anlam ve önemine ilişkin açıklama yaptı. Aksoy, “Her yönüyle yaşamımızı sabırla, sevgiyle, merhametle, özveriyle özel kılan kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü en içten dileklerimle kutluyorum” dedi.

Aksoy açıklamasında, “Kadınlar eş, kardeş, evlat, anne olarak her rolüyle yaşadığı toplum kadar yeni nesillerin yetişmesinde de belirleyicidir. Milli ve manevi değerlerin, aile ve toplum birliğinin temel taşı kadınlardır. Türk Kadını bu toprakların vatan kılınması için emek vermiş, can feda etmiştir. Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk, birçok ülkeden önce kadınlara haklarını teslim etmiştir. Bu gurur ve güvenle kadınlarımız, toplumun etkin ve üretken bireyleri olarak cumhuriyetimizin kuruluşundan günümüze kalkınmış bir ülke tarihini yazmıştır” sözlerine yer verdi.

“KADININ MUTLULUĞU TOPLUMUN MUTLULUĞUNUN ANAHTARIDIR”

Aksoy, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kadına yönelik şiddet ve ayrımcılık konusunda duyarlılığın arttığı bir iklimde kutluyoruz. Kadının mutluluğu, ailenin ve toplumun mutluluğunun anahtarıdır. Kadın-erkek eşitliği konusunda büyük yol alınmasına karşın, atılması gereken adımlar olduğu bilinmektedir. Devletimiz, kadınlarımızın haklarının korunması, önemsenmesi ve uygulanması konusunda büyük çalışmalar yürütmektedir. Kadınlarımıza yönelik tüm projeler, eğitimler ve farkındalık faaliyetleri, toplumun tüm katmanlarının sahiplenmesi ve desteklemesi ile amacına ulaşabilecektir” diye devam etti.

‘ESKİŞEHİR KADIN SAĞLIĞI EĞİTİM PROJESİ’YLE 342 BİN 716 KADINA ULAŞMA HEDEFİ

“Valilik olarak kadınların eğitimini, sağlığını ve mutluluğunu oldukça önemsiyoruz” diyen Aksoy, “Hülya Aksoy Hanımefendi koordinatörlüğünde hayata geçirilen ‘Eskişehir Kadın Sağlığı Eğitim Projesi’ 24 Ekim 2023 tarihinden bu yana başarıyla yürütülmektedir. Günümüz itibariyle ilimiz genelinde 15-69 yaş arası 28 bin 147 kadına ulaşılmıştır. Proje kapsamında kadın sağlığı, obeziteden korunma, sağlıklı beslenme, fiziksel aktivite, diyabet, organ bağışı, akılcı ilaç kullanımı, kadına yönelik şiddet, sigara, uyuşturucu ve teknoloji bağımlılığı konularında farkındalık oluşturulmaktadır. 342 bin 716 kadına ulaşmayı hedefleyen projenin yürütülmesinde emeği geçen tüm kişi ve kurumlara teşekkür ediyorum. Eskişehirli kadınlarımıza sağlıklı ve huzurlu bir ömür diliyorum. Başta şehitlerimizin ve gazilerimizin anneleri ile eşleri olmak üzere tüm kadınlarımızın Dünya Kadınlar Gününü kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” ifadeleriyle tamamladı.

Etiketler :