"AKP bunalım ve korku içinde"

“AKP bunalım ve korku içinde”
CHP Eskişehir Milletvekili adayı Tayfun İçli, 22 Temmuz seçimlerinin dokunulmazlıkların kaldırılması için önemli bir fırsat olduğunu söyledi. AKP’ye verilecek her oyun "dokunulmazlıkların devamı" anlamına geleceğini belirten...

CHP Eskişehir Milletvekili adayı Tayfun İçli, 22 Temmuz seçimlerinin dokunulmazlıkların kaldırılması için önemli bir fırsat olduğunu söyledi. AKP'ye verilecek her oyun "dokunulmazlıkların devamı" anlamına geleceğini belirten İçli, "Korkunun ecele faydası yok. Gelin onlara bir iyilik yapalım. Eskişehirliler olarak Erdoğan ve Kemal abisinin dokunulmazlıklarını sandıkta kaldıralım" dedi.
Eskişehir'deki seçim çalışmalarını yürüten CHP adayları ortak bir basın toplantısı düzenlediler. Toplantıda ilk sözü alan Tayfun İçli, AKP iktidarının son günlerini yaşadığını belirtirken, AKP'nin seçimleri kaybetmekten korktuğunu ileri sürdü. İçli, şöyle konuştu:
"Çiftçimizi, işçimizi, memurumuzu, emeklimizi, esnafımızı, tüccarımızı, sanayicimizi inim inim inleten AKP'nin maliye politikalarının mimari Erdoğan'ın Kemal abisi Unakıtan korkuyor. Sadece iktidarı kaybetmekten korkmuyorlar. Bu defa seçilemezlerse sahte fatura kullanmaktan evrakta sahtekarlık yapmaktan resmi ihaleye fesat karıştırmaktan, zimmet gibi yüz kızartıcı suçlardan yargılanıp mahkum olmaktan korkuyorlar. Bunun ötesinde iktidarda yaptıklarının hesabının sorulacağından korkuyorlar." "Korkunun ecele faydası yok" diyen İçli, seçmenlerden AKP'ye oy vermemelerini istedi. AKP'ye verilecek her oyun dokunulmazlıkların devam edeceği anlamını taşıdığını belirten İçli, şöyle konuştu: "Korkunun ecele faydası yok, gelin onlara bir iyilik yapalım. Sizler, bizler gibi onların da dokunulmazlıkları olmasın. Eskişehirliler olarak Erdoğan'ın Kemal abisinin dokunulmazlığının kaldıralım. Unutmamak gerekir ki AKP'ye verilecek her oy Kemal Unakıtan ve onun gibilerini dokunulmaz kılacaktır. Dokunulmazlıkların kaldırılması sizlerin elindedir. Haklarında fezleke bulunanları seçmeyerek onların yargı önünde hesap vermelerini sağlayalım. Onların dokunulmazlıklarını halk olarak siz asiller kaldırın."
Daha sonra konuşan CHP adayları da siyaset gündemi ile ilgili görüşlerini dile getirdiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.