"AKP kendi etti, yine kendi buldu"

“AKP kendi etti, yine kendi buldu”
Türkiye Büyük millet meclisi eski Başkanı Hüsamettin Cindoruk Eskişehir’de gerek yaşanan süreç, gerekse yeni oluşumlar ile ilgili çeşitli değerlendirmelerde bulundu.Doğru Yol Partisi ile Anavatan Partisi’nin Demokrat parti çatısı...

Türkiye Büyük millet meclisi eski Başkanı Hüsamettin Cindoruk Eskişehir'de gerek yaşanan süreç, gerekse yeni oluşumlar ile ilgili çeşitli değerlendirmelerde bulundu.
Doğru Yol Partisi ile Anavatan Partisi'nin Demokrat parti çatısı altında birleşmelerinin son derece istenen ve güzel bir olay olduğunu ifade eden Cindoruk; " Demokrat Parti benim ilk partim. Daha önce bu partiyi hayata geçirdik ve açtık. Ancak çıkan pürüzler nedeniyle bu Parti yaşatılamadı. Şimdi bu Demokrat Partinin başarılı olma şansı ortaya çıktı. Eğer seçimde düzgün adaylar bulunursa, iyi adaylarla seçime girilirse, başarı kendiliğinden gelecektir" dedi. Hüsamettin Cindoruk, hem kendisinin, hem de 9 ncu cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in demokrat partinin destekçisi olduklarını ifade etti.
SEZER ASİL BİR DAVRANIŞ YAPTI
DSP lideri Zeki Sezer'in seçimlerde milletvekili olmayacağına dair açıklamasını değerlendiren Hüsamettin Cindoruk, DSP Genel başkanının bu hareketinin akılcı ve asilce bir davranış olduğunu söyledi. Partinin başında kalmak için milletvekilliğinden feragat edildiğini söyleyen Cindoruk, halbuki tüm liderlerin öncelikle hedefinin milletvekili olmak olduğunu hatırlatarak "Zeki Sezer böyle bir davranışla siyasi ahlakının ne denli olduğunu ortaya koydu. Bu davranışı iki partinin işbirliğinde daha eşit şartları beraberinde getirecektir. Bence takdir edilecek bir davranıştır Zeki Sezer'in yaptığı" dedi.
AKP HAKSIZLIĞA UĞRAMADI,
GÜL'Ü ADAY YAPMAKLA
HAKSIZLIK YAPTI
Cindoruk, Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili olarak AKP'nin haksızlığa uğradığı şeklinde ki görüşe katılmadığını söyledi. Abdullah Gül'ün asıl aday olmakla haksızlık yaptığını söyleyen Cindoruk, Erdoğan ile Gül'ün Cumhuriyete itirazı olan kişiler olduğunu, üyesi oldukları iki partinin daha önce kapatıldığını, eğer o partiler kapatılmasaydı Erdoğan ve Gül'ün bu gün Refah partisinin birer mensubu olacaklarını söyledi.
GÖNÜL ADAY YAPILSAYDI
BUNLAR YAŞANMAZDI
AKP içinde uzlaşılacak isimler bulunduğunu, bunlardan birisinin de Vecdi Gönül olduğunu sözlerine ekleyen Cindoruk "Ancak Gül'de ısrar edilince bu olaylar yaşandı. Aslına bakarsanız İtilaf, Kavga, ve krizi Erdoğan ile arkadaşları çıkarttı. Şimdi de krizi krizle çözmeye çalışıyorlar" dedi.
Altyapı hazırlanmadan cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesinin mümkün olmayacağını, cumhurbaşkanlığı seçimi için gereken 367 şartının da, Mecliste uzlaşmayı mecbur hale getireceğini sözlerine ekleyen Cindoruk, CHP'nin başvurusu neticesinde verilecek karara göre seçim tarihinin değişebileceğini de sözlerine ekledi.
SEÇİME İKLİM TESİR ETMEZ
Seçimlerin Temmuz'da yapılmasının hiçbir sakıncası olmadığını, bu tarihin hiçbir partiye de avantaj ya da dezavantaj sağlamayacağını söyleyen Cindoruk, yapılacak olan seçimde parlamentoya 4 partinin gireceğini tahmin ettiğini söyledi. Son dönemlerde hep iktidarın seçim kaybettiğine dikkat çeken ve AKP'nin de dini referanslardan istediğini alamadığını ifade ederek, merkeze kayacağını sözlerine ekleyen Hüsamettin Cindoruk, seçimlerde de AKP'nin oy kaybedeceğini ifade etti.
ERBAKAN BUNLARDAN
DAHA TECRÜBELİYDİ
AKP'nin çoklukla çoğunluğu birbirine karıştırdığını ve ülkenin bu olayları yaşamasına neden olduğunu söyleyen Eski TBMM Başkanı , mitinge katılanların, AKP'nin bir iddiası karşısına iddia koyanlar olduğunu söyledi. Erbakan'ın bunlardan daha tecrübeli olduğunu söyleyen ve 28 Şubat'ta MGK kararlarına imza attığını hatırlatan Cindoruk, ama bunlar aynı tecrübeyi gösteremeyerek ülkenin bu hale gelmesine neden olduğunu ifade etti.
RAHİBE KIYAFETİ
TÜRKİYE'YE NASIL GİRDİ
ANLAYAMADIM
Türban'ın aslında Rahibe kıyafetinden farkı olmadığını, rahibe Terasa tarafından giyildiğini kaydeden Cindoruk "İran'da bile kadınların örtünmesi ile ilgili kanun var. Bu kanun çerçevesinde bile İranlı kadınların daha modern bir biçimde giyiniyor" diye konuştu.
AKTİF SİYASİTİ
NOKTALADIM
Kendisinin bu seçimlerde aday olma gibi bir durumunun söz konusu olmadığını, aktif siyaseti noktaladığını da son olarak belirten Cindoruk, ancak yeni bir Anayasa çalışmasında Meclise dışarıdan katkı sağlayabileceğini ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.