"AKP ülkeyi ne hale getirdi"

"AKP ülkeyi ne hale getirdi"
Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün’ün PKK tarafından kaçırılması olayını değerlendiren Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Erman GÖLET, "2002 Yılında AKP iktidara geldiğinde bitme noktasına gelmiş olan terör, on yıldır...

Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün PKK tarafından kaçırılması olayını değerlendiren Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Erman GÖLET, "2002 Yılında AKP iktidara geldiğinde bitme noktasına gelmiş olan terör, on yıldır uygulanan yanlış politikalar sonucunda azmış ve en son bir milletvekilini kaçırma aşamasına ulaşmıştır. Tunceli Milletvekilimiz Hüseyin Aygün'ün PKK lı teröristlerce kaçırılmasını kınıyoruz" dedi.
Dün yazılı bir açıklama yapan Erman Gölet, şu değerlendirmelerde bulundu:
"Bu olay, terörün geldiği noktayı göstermesi açısından bir kırılma noktasıdır. Artık ülkenin yollarında, Milletvekillerinin bile can güvenliğinin olmadığını gösteren acı bir olaydır. Milletvekilimiz, Ocak ayında bir gazeteye vermiş olduğu röportajda, PKK'yı yerden yere vurmuştu. 2011 genel seçimlerinde Tunceli'de BDP ile kıyasıya bir mücadeleye girişmiş ve seçimi kazanmıştı. Gerek Tunceli'deki seçimin CHP zaferiyle sonuçlanması , gerek milletvekilimizin PKK hakkındaki demeçleri ve gerekse yörede son derece sevilen ve sözüne itibar edilen bir insan olması sebebiyle, kendisi PKK'nın hedefi haline gelmiştir.
PKK bu eylemi ile, bu ülkede yaşayan hiç kimsenin milletvekili olsa bile- can güvenliğinin olmadığını göstermeye çalışmaktadır. Ülkede terör bu noktaya gelmişken, terör ve Suriye konusunu görüşmek için TBMM 'ni toplantıya çağırdık. Ancak AKP, terör ve Suriye politikalarında içine düştüğü çaresiz durum hakkında hesap vermekten korktuğu için, toplantı talebimizi reddetmektedir. AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, "birkaç Mehmet öldü diye TBMM'ni toplayamayız" diye çok acı bir beyanatta bulunmuştur. Ölen binlerce asker ve polisimize AKP'nin bakışı maalesef budur... AKP terör konusuna böyle bakarsa, yarın PKK bu ülkede Başbakanı da kaçırır, Cumhurbaşkanını da.
İçi boş açılım söylemleriyle halkı uyutan, dağlarda asker ve polis canı pahasına çatışmaya girerken Oslo'da PKK ile pazarlığa oturan, yıllarca dağlarda PKK ile savaşmış askerleri cezaevine tıkan, ordunun moralini bozan, "birkaç Mehmet öldü diye meclisi toplayamayız diyen.." AKP iktidarının terörü sonlandırması mümkün müdür? Bırakın PKK'yı bitirmeyi, Suriye, İran ve Irak ile de son derece gergin ve güvensiz bir süreç yaşamaktayız ve yarın ne olacağı bile kesinlikle belli değildir. Milletvekilimizin kaçırılması olayı karşısında AKP Milletvekili Şamil Tayyar; "muhabbetleri bol olsun" diye mesaj vermiştir... Türkiye Cumhuriyeti Devletine meydan okuma anlamına gelen bu olaya, AKP zihniyetinin bakış açısı budur.
Milletvekilimizin bir an önce PKK'dan ve halkımızın da AKP 'den kurtulmasını temenni ediyoruz. Hain eylemi bir kez daha kınıyoruz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.