Alt Belediyeler ruhsat avında

Alt Belediyeler ruhsat avında
Teksan’da 4 kişinin ölümü ile sonuçlanan patlama olayının ardından sanayi sitelerinde resmen ruhsat avına çıkan alt belediyeler, yasa dışı çalışan işyerlerine göz açtırmıyorlar.GÜRCÜOĞLU ESNAFI RAHATLATTITepebaşı...

Teksan'da 4 kişinin ölümü ile sonuçlanan patlama olayının ardından sanayi sitelerinde resmen ruhsat avına çıkan alt belediyeler, yasa dışı çalışan işyerlerine göz açtırmıyorlar.
GÜRCÜOĞLU ESNAFI RAHATLATTI
Tepebaşı Belediyesi Baksan sanayi sitesinde başlattığı ruhsat denetimleri içinde, esnafın ruhsatlarının yenilemesi için de kolaylıklar sunuyor.
Büyükşehir statüsü öncesinde alınan ruhsatların Tepebaşı Belediyesine devri içinde esnafın harekete geçmesini isteyen Tepebaşı Belediyesi, bölgesinde üzüncü olayların yaşanmasını istemiyor.
Baksan Sanayi Sitesi'nde ki ruhsat denetimi ve esnafa yapılan ruhsat devri çağrısı ile ilgili görüşlerini aldığımız Tepebaşı Belediyesi Başkan Yardımcısı Fuat Gürcüoğlu ise esnafın tereddüt etmemesi gerektiğini söyledi. Baksan esnafının rahatsız olmaması gerektiğini söyleyen Gürcüoğlu; "Yaptığımız denetimlerde ruhsat harici işlerin yapılıp yapılmadığı denetleniyor. Bununla birlikte ruhsatını belediyemize devretmek isteyenler içinde büyük kolaylık sunuyoruz. Son derece masrafsız şekilde esnafımız ruhsatını yenileyebilir." ifadelerini kullandı.
ODUNPAZARI DA UYARIYOR
Teksan'da yaşanan patlama sonrası pek çok işyerinin ruhsatsız ya da ruhsatı dışında işler ile uğraştığını ortaya çıkması Odunpazarı Belediyesi'ni harekete geçirdi.
EMKO ve Teksan'da yüzlerce işyerini gözetime alan Odunpazarı Belediyesi ide sıklaştırdığı denetimlerde esnafa son uyarılarını yaptı.
Ruhsatsız işyerleri için gerekli belgelerin teminini isteyen belediye zabıtası, ruhsatı haricinde üretim yapan ya da faaliyetle bulunan esnafa da adeta ceza yağdırdı.
Denetimlerin ise bundan sonra artarak devam edeceği de bildirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.