Amipli dizanteriye dikkat

Amipli dizanteriye dikkat
Acıbadem Eskişehir Hastanesi Cocuk Sağlığı Ve Hastalıkları Uzmanı Dr.Nuray Keçecioğlu, Amipli Dizanteri hastalığınınyiyecek ve içeçekler ile bulaştığını belirterek, "Çok sayıda ishali, kusma ve ateşi olan hastaların...

Acıbadem Eskişehir Hastanesi Cocuk Sağlığı Ve Hastalıkları Uzmanı Dr.Nuray Keçecioğlu, Amipli Dizanteri hastalığınınyiyecek ve içeçekler ile bulaştığını belirterek, "Çok sayıda ishali, kusma ve ateşi olan hastaların mutlaka hekime başvurmaları gereklidir"dedi.
Hastalığın genellikle 25 derecenin üzerindeki sıcaklıklarda ve nemli bölgelerde yaygın olduğunu, her yaşta görülebilirdiğini anlatan Dr. Keçelioğlu, "Amipli dizanterinin kuluçka dönemini belirlemek zordur, çünkü enfeksiyon uzun süre sesiz kalabilir. Ortalama 2–4 hafta olan kuluçka dönemi, aylarca da sürebilir. Amipli dizanterinin akut ve kronik biçimleri vardır. Akut biçiminde hastalık genellikle sessiz başlar. Bağırsaklarda hafif bir rahatsızlık duygusu vardır. Bağırsak hareketleri düzensizdir. Günde 1–2 kez sulu dışkılama görülür. Ama hastalık şiddetli sümüksü ishalle de başlayabilir ve dışkılama 24 saatte 20–30 keze varabilir.
Günümüzde, amipli dizanterinin tedavisinde çok etkili metronidazol gibi yeni ilaçlar kullanılmaktadır. Tedavide yatak istirahati, beslenmenin düzenlenmesi sağlanır. Çok sayıda ishali, kusma ve ateşi olan hastaların mutlaka hekime başvurmaları gereklidir"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.