Anadolu Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri'ne büyük katkı sağlayacak

Anadolu Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri’ne büyük katkı sağlayacak
Anadolu Üniversitesi bünyesinde yer alan Sivil Havacılık Yüksekokulu, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) kararıyla Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi’ne dönüştü. Değişiklikle birlikte artık Anadolu Üniversitesi havacılık ve...

Anadolu Üniversitesi bünyesinde yer alan Sivil Havacılık Yüksekokulu, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) kararıyla Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi'ne dönüştü. Değişiklikle birlikte artık Anadolu Üniversitesi havacılık ve uzay bilimleri alanında bilimsel çalışmalara hız verecek.
Değişiklikle ilgili bilgi veren Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Cavcar, fakülte olarak artık bilimsel çalışmalara daha fazla yöneleceklerini söyledi. Yüksekokulların amacının sektöre kalifiye eleman yetiştirmek olduğunu, fakültelerin ise bilimsel çalışmalar ve araştırmalar yapmakla yükümlü olduğunu kaydeden Cavcar "Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi olarak hem yüksekokulun hem de fakültenin bir kombinasyonu şeklinde çalışacağız. Biz yine mesleğe yönelik kalifiye elemanlarımızı yetiştireceğiz. Ama daha farklı yaklaşımlarla, öğretim elemanı kadromuzu daha fazla bilimsel araştırma yapması yönünde teşvik edeceğiz." dedi.
"Türkiye'nin 2023 hedeflerine
katkı sağlayacağız"
Türkiye'nin 2023 hedefleri arasında havacılık ve uzay bilimleri alanında çok fazla çalışması olduğunu aktaran Prof. Dr. Cavcar "Türkiye artık bir dönüşüm geçiriyor. Türkiye'nin 2023 hedefleri var, bu hedefler içinde kendi uçağını, helikopterini, kendi uydusunu yapmak var. Uydu fırlatabilen, uçağını yapabilen ve bunlar dışında havacılık sistemleri geliştirebilen bir ülke olmak istiyoruz. Bunları göz önüne aldığımızda artık yüksekokul yapısıyla bu mümkün gözükmüyordu. Yapılan değişiklikle artık Türkiye'nin 2023 hedeflerine büyük bir katkı sağlayabileceğiz." şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.