Anne sütü zeki yapıyor

Anne sütü zeki yapıyor
Acıbadem Eskişehir Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Gürkan Bozan Emzirme Haftası nedeniyle basın açıklaması yaparak, her yıl ekim ayı ilk haftası içerisinde "Emzirme Haftası" olarak kutlandığını söyledi....

Acıbadem Eskişehir Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Gürkan Bozan Emzirme Haftası nedeniyle basın açıklaması yaparak, her yıl ekim ayı ilk haftası içerisinde "Emzirme Haftası" olarak kutlandığını söyledi. Dr. Bozan, Anne sütü ile beslenen çocukların daha zeki olduklarını öne sürerek, "Emzirme bütün bebeklerin sağlıklı büyümesi ve gelişmesi açısından en uygun gıdayı sağlamanın eşsiz bir yoludur. Bebek için tek en iyi besin anne sütüdür. Emzirme, hem annenin hem de bebeğin sağlığını korur" dedi.
Anne sütünün emziren anneye faydaları hakkında da bilgiler veren Dr. Bozan, "Anne doğumdan kısa bir süre sonra aldığı kiloları geri verebilir, rahim daha çabuk toparlanır, doğum sonu kanamaları daha az olur. Anne ve bebek arasında yakın bağ kurulur. Emziren annelerde meme ve yumurtalık kanseri riski azalır. Bebeğin beslenmesi için özel hazırlık gerektirmez, ekonomiktir" diye konuştu.Annelerin bebeklerine verdiği en güzel hediyesi olan "anne sütü", bağışıklık sistemini güçlendirdiğini, aynı zamanda da bebeğin ilk aşısı olduğunu belirten Acıbadem Eskişehir Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Gürkan Bozan Anne sütüyle beslenen bebekler anne sütünün içeriğindeki demir ve fosfor nedeniyle emzirilmeyen bebeklerden daha zeki olduklarını kaydetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.