"Arıtma için arsa istedik, vermediler"

“Arıtma için arsa istedik, vermediler”
Eskişehir Sanayi Oda Başkanı Savaş Özaydemir, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in gerek Organize Sanayi bölgesi, gerekse Özaydemir’in sahibi olduğu Kılıçoğlu Kiremit Fabrikası ile ilgili iddialarına düzenlediği...

Eskişehir Sanayi Oda Başkanı Savaş Özaydemir, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in gerek Organize Sanayi bölgesi, gerekse Özaydemir'in sahibi olduğu Kılıçoğlu Kiremit Fabrikası ile ilgili iddialarına düzenlediği iki ayrı toplantı ile yanıt verdi.
Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili iddialara, Sanayi Odası Yönetim kurulu üyeleri ile birlikte düzenlediği toplantıda cevap veren Özaydemir, Yönetim kurulu Başkanı olduğu Kılıçoğlu Kiremit Fabrikası ile ilgili iddialara da, fabrikada ve fabrika yöneticileri ile birlikte cevap verdi.
ARITMA İÇİN YER İSTEDİK
VERMEDİLER
Eskişehir Organize Sanayi Bölgesinde kamuoyu gündemine taşınan Arıtma sorununun, Büyükşehir belediyesi'nden kaynaklandığını söyleyen Oda Başkanı Özaydemir, bu konuda keyfi bir davranışlarının söz konusu olmadığını söyledi.
Organizede 7 firmanın arıtmasının olduğunu, 4 firmanın bu konuda çalışma yaptığını ve 2 firmanın da proje aşamasında olduğunu söyleyen Özaydemir, Sanayi Odası olarak arıtma tesislerinin temelini 24 Nisan günü atacaklarını söyledi.
_"Büyükşehir belediyesi ile yapılan protokol gereği Organizenin arıtma bedelini her ay düzenli olarak Büyükşehir belediyesine ödüyorduk. Onlar da bizim atıklarımızı bu para karşılığı kendi arıtma tesislerine alıyorlardı. Belediye bu ödediğimiz bedeli 125 milyar liraya çıkarttı. Bunu da kabul etmemize rağmen Belediye daha sonra atıklarımızı almayacağını söyledi. 9 Mart tarihi itibarıyla atığımız alınmadığı için porsuğa deşarj edilmeye başlandı. Aslına bakarsanız, iki kurum arasında yaşanan bu olay, medyaya malzeme olmamalıydı" diyen Özaydemir, Çevre müdürlüğü tarafından belediye'ye atıkları porsuğa verdiği için ceza kesildiğini, bu cezanın da Belediyenin arıtma yapmaksızın atıkları porsuğa verdiğinin bir kanıtı olduğunu ifade etti.
OSB olarak arıtma tesisi için 4-5 Milyon dolarlık bir tesis kuracaklarını da konuşmasında dile getiren Özaydemir, Büyükşehir belediye Başkanının Organize Bölgesi içişlerine müdahale etmeye kalktığını da hatırlatarak "Büyükşehir belediyesiyle taşlı yollardayız. Arıtma tesisi için kendilerinden arsa istedik, onu bile vermediler" dedi.
Büyükşehir belediyesinin almış olduğu kredi ile Arıtma tesisi yapması gerektiği halde yapmadığını, ESKİ'Ye kesilen cezayı bile kendilerine ödetmek istediğini sözlerine ekleyen savaş Özaydemir, Çevre yolu üzerinde yapılmak istenilen üst geçit konusunda da Büyükşehir'in anlaşılmaz bir tutum sergilediğini, basit taleplerin bile Büyükşehir belediyesi tarafından uygun görülmediğini ifade etti.
FABRİKA KÖFTECİ DÜKKÂNI
DEĞİL Kİ HEMEN TAŞINSIN
Büyükşehir belediye Başkanı Büyükerşen'in İsmet İnönü Caddesi'nde ki Kılıçoğlu Kiremit fabrikası ile ilgili iddialarına da yanıt veren Savaş Özaydemir, bu toplantıyı Fabrika yönetim kurulu olarak, fabrika binasında gerçekleştirdi.
Kılıçoğlu Yönetimi olarak kavgadan yana olmadıklarını söyleyen Özaydemir "Bizim kimseden gizlimiz saklımız olamaz. .Fabrikaya gaz bağlatmamız hiçbir şekilde gizli değildi. Söz konusu fabrikamıza gaz bütün işletmelerle birlikte 1996 yılında bağlanmış ve kesintisiz olarak gaz kullanmamız devam etmiştir.Her şey de yasal çerçeve içinde yürütülmektedir" dedi.
15 Mart günü Fabrikanın Büyükşehir belediyesi tarafından mühürlendiğini ve üretiminin durdurulduğunu da konuşmasında belirten Özaydemir "Aslına bakarsanız bu milli bir kayıptır. 260 aile bu fabrikadan geçimini sağlamaktadır. Fabrika mühürlenince işçilerimize ücretli izin verdik. Önemli olan yaklaşımdır. Burası büyük bir ağır sanayidir. Köfteci dükkanı gibi basit bir şekilde taşınamaz. Encümen kararı çıkartılıp tebliğ edilmeliydi. O zaman 24 saat içinde kapanırdı. Bu durumu usulsüzlük olarak görüyoruz. Öte yandan İddia edildiği gibi 'Fabrikasını kurdu da gitmiyor' düşüncesi bize göre son derece yanlış bir düşüncedir" diye konuştu.
Büyükşehir belediye Başkanının, iddialarında Sanayi Odası Başkanı ve Fabrika yönetim kurulu başkanı olarak birbirine karıştırdığını da sözlerine ekleyen Özaydemir, kendisinin aynı hataya düşmemek için, OSB ile ilgili konuları Sanayi Odasında, fabrikasıyla ilgili konuları da, Kılıçoğlu fabrikasında yanıtlamak istediğini söyleyerek "burada şapkalı, diğer tarafta şapkasızım İkisi farklı konulardır. Ama her iki konuda da keyfi bir davranışımız olamaz" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.