Atlıhan Zanaatkarlarından Başkan Sakallı'ya teşekkür

Atlıhan Zanaatkarlarından Başkan Sakallı’ya teşekkür
İçerisinde, sanat atölyeleri ile gümüş, cam ve lületaşı işlemeciliği gibi yöresel el sanatlarının üretildiği, teşhir ve satışının yapıldığı bölümler olan Atlıhan çarşı unutulmaya yüz tutmuş lületaşı işlemeciliği...

İçerisinde, sanat atölyeleri ile gümüş, cam ve lületaşı işlemeciliği gibi yöresel el sanatlarının üretildiği, teşhir ve satışının yapıldığı bölümler olan Atlıhan çarşı unutulmaya yüz tutmuş lületaşı işlemeciliği sanatının da canlanmasını sağladı.
Atalarından miras kalan bu zanaatı zor şartlar ve ilgisizlik yüzünden icra edemeyen lületaşı ustaları da Atlıhan Çarşısı' nın açılmasıyla dükkanlarına yerleşerek, bir birinden güzel ürünler oluşturmaya başladılar. Bu sanatçılar Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı' yı makamında ziyaret ederek, bu sanatın unutulmasını engellediği ve kendilerine imkan sağladığı için teşekkürlerini ilettiler. Bir birinden güzel lületaşı ürünlerini Başkan Sakallı' ya hediye eden konuklar, çarşının güzelliğinden ve vatandaşların kendilerine gösterdiği ilgiden duydukları memnuniyeti belirttiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.