AÜ'de yeni öğretim yılı 24 Eylül'de açılıyor

AÜ’de yeni öğretim yılı 24 Eylül’de açılıyor
Anadolu Üniversitesi 2012-2013 Öğretim Yılı Açılış Töreni, 24 Eylül Pazartesi günü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi’nde bir törenle gerçekleştirilecek.Saat 10.15’de Anadolu Üniversitesi Atatürk Meydanı’ndaki Atatürk...

Anadolu Üniversitesi 2012-2013 Öğretim Yılı Açılış Töreni, 24 Eylül Pazartesi günü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi'nde bir törenle gerçekleştirilecek.
Saat 10.15'de Anadolu Üniversitesi Atatürk Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk konulması ile başlayacak tören, Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi'nde (AKM) yapılacak saygı duruşuyla devam edecek. Tören'de Şef Cemi'i Can DELİORMAN yönetimindeki Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Senfoni Orkestrası ve Şef Gülsevin DOĞANAY yönetiminde Devlet Konservatuvarı Çok Sesli Gençlik Korosu tarafından İstiklal Marşımız seslendirilecek. Daha sonra Üniversitemiz Senfoni Orkestrası "Köçekçe" adlı klasik müzik dinletisi sunacak.
Törene Kosova Demokratik Türk Partisi Genel Başkanı ve Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar, Prizren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazlum Barallıu, Avrasiya İnovasyo Enstitüsü Rektörü Ferhad Mehtiyev ve Rektör Baş Yardımcısı Azer Hatemov, Karkiv Ünivesitesi Uluslararası İlişkiler Fakültesi Dekanı Eldar Veliyev, Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı Eski Genel Sekreteri Vefa Guluzade, Nahçıvan Üniversitesi'nden Rektör İsa Habibbeyli, Şahin Aliyev ve Halit Babayev, Kosova Anayasa Mahkemesi Üyesi Altay Suroy, Azerbaycan-Türkiye İşadamları Birliği (ATİB) Başkanı Cemal Yangın, Eskişehir protokolü ve üniversitemiz öğretim üyeleri katılacak.
"Global Kampus" temasının işleneceği bu yılki açılış töreninde Bakü, Köln ve Prizren'de uzaktan öğretim sistemi ile öğrenim gören öğrenciler videokonferans bağlantısıyla konuşmacı olarak katılacak ve düşüncelerini paylaşacaklar.
Törende öğrenciler adına konuşmayı, Polonya'lı Erasmus Öğrencisi Monika SMOLKO, öğretim elemanları adına da Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ufuk AYDIN yapacak. Ardından Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Davut AYDIN 2012-2013 Açılış Törenine ilişkin bir konuşma gerçekleştirecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.