Avukatlar duruşmalara girmedi

Avukatlar duruşmalara girmedi
Eskişehir Baro Başkanı Yusuf Yıldırım, 12 Mart 2007 tarihi itibariyle zorunlu müdafi ve vekil görevlendirmeyi durdurma kararı aldıklarını söyledi.Baro Başkanı Yıldırım, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte düzenlediği basın...

Eskişehir Baro Başkanı Yusuf Yıldırım, 12 Mart 2007 tarihi itibariyle zorunlu müdafi ve vekil görevlendirmeyi durdurma kararı aldıklarını söyledi.
Baro Başkanı Yıldırım, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte düzenlediği basın toplantısında, "Müdafilerimiz uzun bir süreden bu yana Ceza Muhakemesi Kanunu kapsamında zorunlu müdafilik görevlerini yerine getirmelerine karşın 19 Aralık 2006 tarihi itibariyle toplam 1 milyon 100 bin YTL'lik hak ettikleri ücret alacakları bugüne kadar ödenmedi.
Baromuzun korumakla yükümlü olduğu avukatlık mesleğinin onuruna, meslek mensuplarımızın hak ve menfaatlerine, meslek düzenine, hukukun üstünlüğüne, insan haklarına, savunmanın ve yargının bağımsızlığı ilkesine, başta hiç kimsenin zorla çalıştırılamayacağını öngören ve angaryayı yasaklayan anayasamızın 18. maddesi hükmü göz önüne alındığında, ücretsiz ya da ne zaman ödeneceği belirsiz bir ücret politikası ile görevlendirme yapılmasının angarya sayılacağı açıktır" dedi.
Avukat Yusuf Yıldırım, 12 Mart 2007 tarihinden itibaren Ceza Muhakemesi Kanunu kapsamında müdafi ve vekil görevlendirmesinin durdurulmasına, ilçe temsilcilerinin CMK konusundaki görevlendirme yetkilerinin kaldırılmasına, kararın ilgili birimlere bildirilmesine oy birliğiyle karar verdiklerini kaydetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.