Avusturya Büyükelçisi Eskişehir'de

Avusturya Büyükelçisi Eskişehir’de
Avusturya’nın Ankara Büyükelçisi Heidemaria Gürer, Eskişehir’e gelerek önce Vali Vekili Ekrem Ballı’yı, ardından ise Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’i ziyaret etti.İlk olarak Vali Vekili Ballı ile görüşen...

Avusturya'nın Ankara Büyükelçisi Heidemaria Gürer, Eskişehir'e gelerek önce Vali Vekili Ekrem Ballı'yı, ardından ise Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'i ziyaret etti.
İlk olarak Vali Vekili Ballı ile görüşen büyükelçi Gürer, Eskişehir'i çok beğendiğini ve sevdiğini söyledi. Büyükelçi ayrıca ziyaretçiler için ayrılan defterini de imzaladı.
Bayan Büyüleçi Gürer daha sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen'i ziyaret etti. Bir Türk ile evli olan ve akıcı Türkçe konuşan Bayan Hiedemaria Gürer'i Eskişehir'de ağırlamaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Büyükerşen, Avusturya ile Türkiye'nin tarihten gelen bir yakınlığı olduğunu söyledi. İki ülke arasındaki dostluğun siyasi konuların da ötesinde olduğunu vurgulayan Büyükerşen tarih boyunca iki ülke arasında önemli etkileşimler ve işbirlikleri yapıldığını belirtti.
Bir zamanlar Eskişehir'in Avusturya ile özel bir ticari ilişkisi olduğunu da açıklayan Büyükerşen "Avusturya Eskişehir'in lületaşı ihracatı yaptığı en önemli ülke idi. Bir dönemler Eskişehirli lületaşı esnafı çıkardıkları lületaşlarını koliler halinde Avusturya'ya ihraç ederdi" şeklinde konuştu.
Büyükelçi Bayan Hiedemaria Gürer ise, Avusturya'nın kahve ve lale gibi pek çok yenilik ile Osmanlılar sayesinde tanıştığını ifade etti. Ünlü Müzik dehası Mozart'ın bazı eserlerinin Osmanlı Motifleri barındırdığına da dikkati çeken Bayan Hiedemaria Gürer "Avusturya'nın kültürel ve sanatsal gelişiminde Türk kültüründen etkilenildiği de olmuştur. Daha önce Uluslararası Eskişehir Festivali'ne katılmıştık. Bu nedenle Eskişehir'de kültür sanat alanında önemli işlerin yapıldığı biliyoruz. Avusturyalı sanatçılar ile Eskişehir arasında bir köprü oluşturmak arzusundayız" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.