"Bağ-kur'lunun değeri PKK'lı kadar yok mu?"

“Bağ-kur’lunun değeri PKK’lı  kadar yok mu?”
Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, Yeni yılda Bağ-Kur’luları icraya verecek olan hükümete seslendi.Göktaş, "Bu ülkede anlamadığımız garip işler oluyor. Suçluyu baş tacı...

Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, Yeni yılda Bağ-Kur'luları icraya verecek olan hükümete seslendi.
Göktaş, "Bu ülkede anlamadığımız garip işler oluyor. Suçluyu baş tacı eden bir sistem var. Sağlık ve sağlıklı yaşam herkesin ortak, adil, eşit hakkı olmasına rağmen, ülkemizde böyle değil. Yeşil kartlı beş kuruş ödemeden sağlıktan faydalanırken, Bağ-kurlu esnaf, küçük esnaf, çiftçi eğer bağkur primini yatıramamışsa sağlık hizmeti alamaz, hastalansa devlet ona bakmıyor, ilacını vermiyor, kapı dışarı ediliyor. Esnafın, küçük iş adamının 10- 20 sene ödediği pirimi hiç dikkate almıyor, son yıllarda ödeyemediği prim borcu için ona bakmıyor. Bağ-kurlunun bu halini görmeyen devlet, prim borcunu ödemezsen seni icraya vereceğim, yakana yapışacağım, adli idari takibat yapacağım dyor. Bu da gazetelere yansıyor. Yazık günah ya. Bahsettiğiniz kesim, yıllarca devlete vergisini vermiş, arı ve namusu ile vatanına hizmet etmiş, askerliğini yapmış, son ekonomik kiriz ile çıkmaza girmiş, evine ekmeğini götüremeyecek hale gelmiş. İş yok, piyasa durmuş. Primini yatırmamış. Başka bir kötülüğü olmamış. Ne istiyorsunuz bu insanlardan?" dedi.
Göktaş, "Bu devlet askerine, polisine, devlet görevlisine silah çeken, vuran, öldüren, ve ülkeye katrilyonlarca zarar veren dağdaki eşkiyaya olanak ve imkan tanıyor, yürürlükte pişmanlık yasası var gel itiraf et kurtul diyor, bağrına basıyor. Demokratik açılım diyor, bakın ne gibi olanak ve imkânlar tanıyor. Bağ kurlunun eşkıya kadar da mı değeri yok? Bağ kur lu esnafa bir olanak ve imkân tanınımaz mı? Size alacağınızdan vazgeçin demiyoruz. Bir imkân tanıyın. Makul ve mantıklı olsun. En azından Alacaklarınızın faizinden vazgeçin, anaparasını ise taksitlendirin. Zaten borcu var, yükümlülüğünü yerine getirmemiş diye sağlık hizmeti sunmamış vermemişsin. Bari faizinden vazgeç. Anaparadan değil. Anaparayı da taksitlendir, bu ekonomik daraltıda ve işsizlik ortamında Esnafını bir kez olsun sevindir. Bu zor bir şey mi?" diye konuştu.
Göktaş sözlerine şöyle devam etti:
"Barış, toplumsal mutabakat, toplumsal uzlaşı, toplumsal kalkınma diyeceksin, ama İş esnafına, sende kayıtlı olan vergi mükellefine gelince Azrail kesileceksin. Böyle vicdansızlık olur mu? Bağ kurlu da insan ve vatandaş. Çok çaresiz ve sıkıntı içinde. Görün bu çaresizliği ve sıkıntıyı 2010 yılında icraya vereceğinize, adli ve idari takibat yapacağınıza, onlara da bir iyilik yaparak en azından alacağınız olan paranın faazinden vazgeçin, ana borcunda taksitlendirin bir kolaylık sağlayın. Yıllarca devletine vergisini vermiş, bir hainliği olmamış bu kitleye de el uzatın. Böylelikle 2010 yılında en azından suratları tebessüm etsin, gülümsesinler. O gülümsenin toplumsal barışa, huzura katkısını anlatmaya kelimeler yetmez. Lütfen Esnafın birikmiş bağ kur borçları için bir hal çaresi bulun"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.