BAKAN VERDİ VERİŞTİRDİ

BAKAN VERDİ VERİŞTİRDİ
Maliye Bakanı Kemal Unakıtan dün Eskişehir’e gelerek bir dizi ziyaret ve incelemede bulundu.Öğle saatlerinde Eskişehir’e gelen ve ilk olarak Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret eden Unakıtan daha sonra sırasıyla Odunpazarı Belediyesi,...

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan dün Eskişehir'e gelerek bir dizi ziyaret ve incelemede bulundu.
Öğle saatlerinde Eskişehir'e gelen ve ilk olarak Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret eden Unakıtan daha sonra sırasıyla Odunpazarı Belediyesi, Tepebaşı Belediyesi, Eskişehirspor tesisleri, Sıraevler Toplu Konutları, Ihlamurkent Toplu Konutları ve Ticaret Odası'na ziyarette bulundu. Yapılan bu ziyaretler sırasında ise en ilginç diyaloglar büyük sıkıntının yaşandığı Sıraevler Toplu Konut alanı içerisinde yaşandı. Yıllardır bir türlü hak sahiplerine teslim edilemeyen konutlar için devreye giren Bakan Unakıtan tam anlamıyla fırça çekti, talimat yağdırdı. Sorunu yerinde incelemek ve yetkililerinden bilgi almak için toplu konut alanına TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar ile gelen Unakıtan önce sorun ile ilgili bilgi aldı. Daha sonra eleştiri ve talimatlarına başlayan Uankıtan; "Burasını bir ay sonra bitmiş ve teslime hazır olmuş olarak görmek istiyorum" diye konuştu. Bakanın bu isteğinin zor olduğunu ve bu şartlar altında konutların müteahhit firmadan teslim alınamayacağını belirten TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar'a da çıkışan Bakan Unakıtan, 'Peki neden bu sorun bu hale geldi' diye sordu.
Sorunun kaynaklandığı noktaları anlatan TOKİ Başkanı sorunun suçunu ise müteahhit Ömer Osman Kılınça'a yükledi. Müteahhit'in bölgede çatılardan, kalorifer tesisatlarına kadar pek çok işi kusurlu yaptığını iddia eden Erdoğan; "Bizim kriterlerimiz var. Bu kriterler yerine gelmeden biz konutları teslim almayız. Bizler bu müteahhide güvenmiştik. 17 trilyon ile bu ihaleyi kendisine vermiştik. Fakat bu müteahhit bizi ve devleti ağlattı. Üzerine düşen görevleri yapmadı. Kendisine bir ay süre tanıdık. Eğer bu süre içerisinde eksiklikler ve kusurlar tamamlanmazsa sözleşmeyi feshedeceğim ve yeni bir ihale yapacağım" diye konuştu. Erdoğan'ın bu sözlerine tepki gösteren hak sahibi vatandaşlar ise; "Biz yeni ihale falan istemiyoruz. Biz artık evlerimizin bir an önce verilmesini istiyoruz. Çektiğimiz bu çile artık yeter" dediler.
Duruma tekrar müdahale eden Bakan Unakıtan ise Müteahhit ve TOKİ Başkanından konutların bir ay içerisinde bitirilmesi sözünü istedi. Müteahhit Kılınç; "Biz utanacak bir şey yapmadık. Alnımız açık işlerimizi sürdürüyoruz. Burada yapılacak 15-20 günlük iş var. Bunları halleder teslim ederiz. Size layık olacağım. Madem bir ay sonra teslim etme sözü veriyorsunuz, o sözümüzde bizim sözümüz olur" diye konuştu. Unakıtan müteahittin bu sözlerinin ardından "hiçbir yamuk istemiyorum. Eğer olursa seni Türkiye'de tutmam" diyerek göz dağı verdi.
Tam her şey bir ay sonrasına anlaşıldı denirken tekrar söz alan TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar; "geçen süreç içerisinde eğer bizim kriterlerimiz yine yerine gelmezse, biz yine konutları teslim almayız. Biz konutların dünya standartlarında olmasını istiyoruz. Bunun gerçekleşmesi içinde her şeyi yaparız. Fakat ben söz veriyorum ki, eğer süreç içerisinde bizim istediklerimiz yine gerçekleşmezse, bu sözleşmeyi fesheder, yeni ihale yaparım. Ardından da konutları hemen hak sahiplerine teslim ederiz. Bu olaylar en fazla bir ay sürer. Bu yüzden bu iş artık uzamayacak. Hak sahipleri rahat olsun. Ayrıca mağduriyetlerin giderilmesi için de konut teslimlerinin ardından altı ay para almayacağız" dedi. Erdoğan toplu konut alanında sadece yüzde 15'lik bir işin kaldığını ve bu işlerinde 20 günde hallolabileceğini belirtince, bakan Unakıtan tekrar araya girerek; "O zaman 20 gün sonra ben tekrar burada olacağım. Ne yapın edin bu işi bitirin. Yok müteahhit eksik, yok bilmem ne, gibi bahaneler istemiyorum. 20 gün sonra TOKİ Başkanımızla buradayız" diye konuştu. Hak sahibi vatandaşlar ise Unakıtan'a konuya gösterdiği duyarlılıktan dolayı teşekkür ettiler

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.