Bakkallarcılar feryat ediyor

Bakkallarcılar feryat ediyor
Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı İsmail Hakkı Ördek, zincir marketlerle yarışamadığı için zora düşen bazı bakkalların kapanmanın eşiğine geldiğini belirtti.

Zincir marketlerle rekabet edemedikleri için bakkalların bakkallıktan çıkıp büfe tazına döndüğünü ifade eden Eskişehir Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı İsmail Hakkı Ördek, bir an önce perakende kanununun çıkarılması gerektiğine değindi.

“BÜYÜK MARKETLERLE REKABET EDEMİYORUZ”

Büyük marketlerle rekabet etme şanslarının olmadığını dile getiren Ördek, “Marketler kanunda aynı meslek kolunda ikinci ruhsat verirken mesafe gözetilmeli, nüfusa oranla dükkân açılması gerek, her marketin önünde otoparkın olması gerek, servis araçlarının olması lazım. Bakıldığında bunlarla alakalı hiçbir şey yapılmıyor. Aşağı tükürüyoruz sakal yukarı tükürüyoruz bıyık. Ortada kaldık. Büyük marketlerle rekabet etme şansımız çok az” diye vurguladı.

“PARAKENDE KANUNU ÇIKMALI”

Üretici firmaların marketlere verdiği fiyatları kendilerine vermediklerini ifade eden Ördek, "Onlar çok yüklü çalıştığı için marketlere fiyat düşürülüyor. Böyle olunca rekabet edemiyoruz. 3 yıldır perakende kanununu çıkaramadık. Perakende kanununda büyük marketlerde ekmek, tütün ve alkol ürünleri, kırtasiye malzemesi satılmasın istedik. Bunu yaparlarsa insanların küçük esnafa girmek için elinde bir sebep olur" şeklinde konuştu.

“BAKKALLIKTAN ÇIKTIK BÜFE OLDUK”

Bakkalların bakkallıktan çıkıp büfe olduğunu dile getiren Ördek, "Bizlerde 5 litrelik yağ, deterjan satılmaz oldu. Tamamen hızlı tüketim, anlık tüketime döndük. Gramajları düşürülmüş ürünler satmak zorunda kaldık. İnsanları dükkanlarımıza sokacak sebeplerimiz kalmadı. Bir an önce perakende yasası çıkarılmalı" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.