Balıkçılara sıkı takip

Balıkçılara sıkı takip
Su Ürünleri Toptan ve Perakende Satış Yerleri Yönetmeliği ve İl Umumi Hıfsısıhha Kurulunun semt pazarlarında açıkta satılan su ürünlerinden kaynaklanabilecek sağlık ve çevre sorunlarının önlenmesi amacıyla ilgili yönetmelik...

Su Ürünleri Toptan ve Perakende Satış Yerleri Yönetmeliği ve İl Umumi Hıfsısıhha Kurulunun semt pazarlarında açıkta satılan su ürünlerinden kaynaklanabilecek sağlık ve çevre sorunlarının önlenmesi amacıyla ilgili yönetmelik gereğince, belediyelerin gerekli önlemleri almalarına yönelik olarak, ilgili resmi ve mesleki kuruluşların temsilcileri ve balıkçı esnafının katılımıyla valilikte gerçekleştirilen toplantılar neticesinde semt pazarlarında ve açıkta su ürünlerine satış yasağı getirildi.
Karara göre 15.03.2007 tarihinden itibaren ilimizde su ürünlerinin, belediyelerce gösterilen ve uygun bulunan kapalı ve sağlığa uygun şartlara sahip satış yerleri dışında hiçbir yerde satılmamasına karar verildi.
Karar istinaden ilgili tarihten itibaren Odunpazarı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından belediyenin sorumluluğu dahilinde bulunan mahalle pazarlarında balık satışına izin verilmiyor. Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, "öncelikle halkın sağlığı bizim için önemlidir, bunu korumak adına gıda maddelerine yönelik yapılan kontrollerimizi aksatmıyor, şartlara uymayan satıcıları pazarlardan men ediyor ve haklarında yasal işlem uyguluyoruz" dedi. Gökmeydan Mahalle Muhtarı Nizamettin Ertaş da konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada alınan ve uygulanan bu kararın çok yerinde bir karar olduğunu söyleyerek, özellikle pazar yerlerinde oluşan kötü görüntü ve kokunun kalkacak olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Bu konuda Odunpazarı Belediyesi Zabıta ekiplerinin çok titiz davrandıklarını, halkın sağlığını korumak için açıkta ve sağlık şartlarına uymayan gıdaların satışını engellediklerini belirterek, "mahallem adına kendilerine çok teşekkür ediyorum" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.