Başkan Güler'den vekillere çağrı: Eskişehir'in on yıllık yol haritası hazırlanmalı!

Başkan Güler'den vekillere çağrı: Eskişehir'in on yıllık yol haritası hazırlanmalı!
ETO’nun mayıs meclis olağan toplantısında konuşan Güler, şehirdeki tüm kurum ile kuruluşların ve milletvekillerinin bir araya gelerek Eskişehir’in on yıllık yol haritasını hazırlaması gerektiğini söyledi.

Eskişehir Ticaret Odası’nın (ETO) mayıs ayı olağan meclis toplantısı yapıldı. Her ayın son salı günü yapılan meclis toplantısı, TOBB Genel Kurulu nedeniyle 29 Mayıs Pazartesi günü gerçekleştirildi. Mustafa Çekiç Meclis Salonu’nda, Meclis Başkan Yardımcısı Metin Öztürk’ün konuşmasıyla başlayan toplantıda gündem maddeleri karara bağlandı. Toplantıda konuşan ETO Başkanı Metin Güler, yeniden seçilen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ve TBMM’de şehrimizi temsil edecek olan Eskişehir milletvekillerini tebrik etti. Seçimlerin ülkemize ve şehrimize hayırlı olmasını dileyen ETO Başkanı Metin Güler, seçim atmosferinin sona ermesiyle birlikte belirsizliklerin de sona ereceğini, ekonomiye öncelik verileceğini kaydetti. Dünyada ve Avrupa’da ekonomide olumsuz faktörlerin olduğunu, Almanya’nın resesyona girdiğini, Rusya-Ukrayna savaşının devam ettiğini belirten Güler, yaşanan bu olumsuzlukların ihracat yapan ve küresel ekonominin bir parçası olan Türkiye’yi de yakından ilgilendirdiğini söyledi.

İhracatta yeni pazarlara yönelmeliyiz

Avrupa Birliği ülkelerinin Türkiye’nin en çok ihracat yaptığı yerlerden biri olduğunu belirten Güler, AB’de yaşanan olumsuz gelişmelerden etkilenmemek için Türkiye’nin pazar çeşitliliğini artırması gerektiğini dile getirdi. Türkiye’nin güçlü bir ülke olduğunu, coğrafi konumu, yetişmiş insan kaynağı ve üretim kabiliyetiyle fark yarattığını belirten Güler, bu potansiyel doğru planlamayla değerlendirildiğinde Türkiye’nin dünya ekonomisinde daha üst sıralara yükselebileceğini söyledi.

Eskişehir’in gelecek on yılını planlamalıyız

Eskişehir’in ekonomi alt yapısına da vurgu yapan Güler, şehrin hizmet sektörünün, ticaretinin, yüksek katma değerli sanayi üretiminin her geçen gün geliştiğini belirterek, yeni seçilen milletvekillerinin ve şehrin tüm kurumlarının bir araya gelerek Eskişehir’in on yıllık planlamasını ve yol haritasını hazırlamasının önemine değindi. Şehrin tüm milletvekillerinin, kurum ve kuruluşlarının Eskişehir’in geleceğine dair aynı masa etrafında buluşması gerektiğinin altını çizen Güler, böylece Eskişehir’in birçok alanda hızlı mesafe kat edebileceğini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.