Başkan Ünlüce'den Eskişehirlilere çağrı
Eskişehir’in binlerce yıllık birikimiyle Anadolu’nun en köklü şehirlerinden biri olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, Küllüoba’dan Yazılıkaya’ya, Friglerden Cumhuriyet’e uzanan tarihsel mirasa dikkat çekti. Eskişehir’in dayanışma kültürüyle her dönemde ayakta kaldığını ifade eden Ünlüce, bu ruhun 2026 Eskişehir Yılı’nda daha da güçlenmesini hedeflediklerini söyledi.
2026 yılına özel birçok proje ve etkinlik hazırladıklarını açıklayan Başkan Ünlüce, bu sürecin yalnızca belediyenin değil, tüm kentin ortak çalışmasıyla anlam kazanacağını dile getirdi. Bu kapsamda açık çağrıda bulunan Ünlüce, “Sivil toplum kuruluşlarımızı, derneklerimizi, hemşehri derneklerimizi, üniversitelerimizi, sanayicilerimizi, esnafımızı, meslek odalarımızı; emeklileri, gençleri, kadınları, çocuklar, kısacası Eskişehir’i Eskişehir yapan herkesi 2026 Eskişehir Yılı’nın bir parçası olmaya davet ediyorum. Gelin, bu yıl boyunca Eskişehir’i ulusal ve uluslararası alanda birlikte anlatalım. Gelin, projelerle, etkinliklerle, kutlamalarla dayanışmamızı büyütelim. Gelin, bu şehre kalıcı izler bırakalım ve ortak ruhumuzu geleceğe taşıyalım. Her zaman ifade ettiğim gibi şehirleri değerli kılan; binalar değil, içinde yaşayan insanların mutluluğudur. Ülke olarak zor bir süreçten geçsek de 2026 Eskişehir Yılı fikrinin etrafında birleşebilirsek bu şehre ve bu şehrin güzel yarınlarına dair güzel adımlar atabiliriz.” dedi.
“Kazananın Eskişehir olacağı bir yılda; enerjisi yüksek, umudu güçlü ve üretken bir 2026’yı hep birlikte yazalım.” çağrısında bulunan Ünlüce, “Eskişehirliler bunu başaracak iradeye ve aidiyete sahip. Çünkü bu şehir, yan yana durmayı bilenlerin şehridir.” diyerek sözlerini noktaladı.