Baskın erken seçime hazırlıklı olun

Baskın erken seçime hazırlıklı olun
Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen Türkiye’nin 2010 yılı içinde erken bir genel seçim yaşabileceğini belirtti. DSP İl Başkanı Nihat Çuhadar’ın parti binasında yaptığı basın toplantısına ve göreve...

Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen Türkiye'nin 2010 yılı içinde erken bir genel seçim yaşabileceğini belirtti. DSP İl Başkanı Nihat Çuhadar'ın parti binasında yaptığı basın toplantısına ve göreve başlama törenine katılan Büyükerşen, buradaki partililere hitaben yaptığı konuşmada, "baskın bir erken genel seçime hazır olun" mesajı verdi.
Demokratik Sol Parti iktidarının 2001-2002 yıllarında iç ve dış etkilerle nasıl çökertildiğinin hala hafızalarda olduğunu söyleyen Büyükerşen, "DSP bugün de küçük bir parti gibi görünüyor. Ancak bu kimseyi yanıltmasın. DSP, hap böyle görünmüş ancak iktidar olmuştur. Bugün yaygın basında yer alan anketlerde DSP, 'diğerleri' sınıfında gösteriliyor. Bu, sizleri kesinlikle yanıltmasın, var gücünüzle çalışmaya devam edin" dedi.
"ECEVİT ESKİŞEHİR'E HEP GÜVENDİ"
Bülent Ecevit'in siyasi hayatı boyunca Eskişehir'e hep güven ve inanç beslediğini anlatan Büyükerşen, "1999 seçimlerinde de Eskişehir Ecevit'in bu güvenini boşa çıkarmadı. Üç belediyeyi de kazandık. Daha sonraki seçimlerde fire versek de son seçimlerde Tepebaşı Belediyesini geri kazandık, Büyükşehir Belediyesi'nde ise üç dönemdir kazanmaya devam ediyoruz. Bu durum bizi kesinlikle rehavete sürüklememeli. Hepimiz tek tek çalışmalıyız. Kadınlar evlerinde, erkekler kahvelerde, işyerlerinde ülkenin içinde bulunduğu gerçekleri herkese anlatmalı" diyerek konuşan Büyükerşen daha sonra sözlerini şöyle sürdürdü:
"Ülke çok kötü yönetiliyor. İşsizlik aldı başını gitti. Dış politikamız zaten bir facia. Esnaf, işçi, memur ayakta. Sağlık ve eğitim sistemimiz yerlerde sürünüyor. Türkiye her açıdan sürekli geriye gidiyor. Türkiye Cumhuriyeti'nin 86 yılda yarattığı değerleri de tek tek sattılar.
"BASKIN BİR ERKEN GENEL SEÇİME HAZIR OLUN"
Türkiye bu gerçekler karşısında bu yıl içinde baskın bir erken seçimle karşı karşıya kalabilir. Hükümet IMF ile anlaşma imzalamak üzere. Üstelik bu sefer kredinin tamamını bir kerede alacaklar ve bu parayı piyasaya sürerek yine yalancı bir bahar ortamı yaratacaklar. Bu paranın etkisiyle piyasalar bir ölçüde rahatlayacak ve yalancı bir refah ortamı oluşturulup bu durum oya tahvil edilmeye çalışılacaktır. Bu nedenle böyle bir baskın seçim için hazır olmalıyız.
Eğitim, sağlık, emek, insan hakları yerlerde sürünüyor. Hükümet Avrupa Birliği'nden umduğunu bulamayınca yüzünü İslam ülkelerine dönmüş durumda. Her açıdan geriye gidiyoruz. Daha yargı konusunda yaşananları anlatmıyorum. Tüm bu olumsuzlukların AKP'nin oylarını erittiği ortada. Hükümet de bunun farkında olduğu için fırsatını bulduğu ilk anda erken genel seçime gidebilir."
"HARCADIKLARI KAĞIDA MÜREKKEBE YAZIK..."
Eskişehir yerel basını hakkında da konuşan Büyükerşen, "Eskişehir'de bir iki gazete, bir elin parmaklarını geçmeyecek kadar da köşe yazarı sırf beni karalamak ve eleştirmek için gazete çıkartıyorlar. Harcadıkları kağıda, mürekkebe yazık" dedi.
Bu zihniyetteki patronların ve birkaç köşe yazarının boşa masraf yaptığını da söyleyen Büyükerşen, "şehrimizde yerel anlamda gerçekten ciddi ve dürüst yazılar yazan, önemli eleştirilerde bulunan gazeteciler ve köşe yazarları var. Onları çok sıkı bir şekilde takip ediyorum. Eleştirilerini dikkate alıyor, düşüncelerinden yararlanmaya çalışıyorum. Ancak birkaç kişi var ki, işe alınmalarının ve çalıştırılmalarının tek nedeni benim. Beni eleştirmeleri için çalıştırılıyorlar. Onların isimlerini bilmiyorum, yazılarını okumaya değer bulmuyorum. Bazen arkadaşlarım anlatıyor, oradan biliyorum. Boşu boşuna masraf ediyorlar. Harcadıkları kağıda, mürekkebe yazık..." diyerek sözlerini noktaladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.