"Baskıyı kınıyoruz"

“Baskıyı kınıyoruz”
KESK Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Ergün Uzun, "sağlıklı yaşamın" her insanın en doğal hakkı olduğunu belirterek, "bir devletin yurttaşları için varlığının somutlanacağı alanların başında sağlık gelmektedir" dedi....

KESK Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Ergün Uzun, "sağlıklı yaşamın" her insanın en doğal hakkı olduğunu belirterek, "bir devletin yurttaşları için varlığının somutlanacağı alanların başında sağlık gelmektedir" dedi.
Ergün Uzun sözlerini şöyle sürdürdü: "EBTO geçtiğimiz hafta bir takım etkinlikler düzenleyerek sağlık politikalarını halka anlattı. Üzülerek öğrendik ki, yönetim kurulu üyeleri hakkında soruşturma başlatılmış. Oysa ILO'nun büyük genel konferansında kabul edilen ve 3847 sayılı uygun bulma kanunu ile onaylanarak iç hukuktaki yerine alan 87 nolu sendika özgürlüğüne göre bu tür baskılardan kaçınılmalıdır.
Bilindiği gibi bu tip hak ve özgürlükler kamu düzenini bozmak yerine kamu düzenini güçlendiren demokrasinin kalıcı olmasına hizmet eden özgürlüklerdendir. Bu nedenle EBTO yönetim kurulu ve onun üyelerine açılan bu soruşturmaları kınıyor ve bir an önce geri çekilmesini talep ediyoruz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.