Baz istasyonlarına dava açılabilir

Baz istasyonlarına dava açılabilir
Avukat Turgut Doğandor, son zamanlarda halkın tepkisinden ve kanuni yollara başvurmasından çekinilerek reklam tabelası, su deposu ve baca görünümü ile baz istasyonlarının gizlenmeye çalışıldığını iddia etti.Dava açılabilirBu...

Avukat Turgut Doğandor, son zamanlarda halkın tepkisinden ve kanuni yollara başvurmasından çekinilerek reklam tabelası, su deposu ve baca görünümü ile baz istasyonlarının gizlenmeye çalışıldığını iddia etti.
Dava açılabilir
Bu nedenlerden dolayı birçok vatandaşın çatılarındaki tehlikeden habersiz bulunduklarını belirten Turgut Doğandor, " Vatandaşlarımız evlerine yakın yerde kurulu baz istasyonlarının kaldırılması için dava açabilir" dedi.
Dava açmak için mal sahibi olmanın gerekmediğine dikkat çeken Doğandor, " Kiracılar da Medeni Kanun hükümlerine göre dava açabilmektedir. Kat mülkiyeti yasasına göre çatıya baz istasyonu kurulmasına ilişkin oy birliği ile oluşmayan kat malikleri kurulu kararının iptali de dava yolu ile sağlanabilmektedir. Dava sırasında tedbiren dava konusu baz istasyonunun faaliyetinin durdurulmasına, kaldırılmasına karar verilebilmektedir" diye konuştu.
Yeterli bilinç oluşmadı
Vatandaşların sağlıklı ve temiz bir çevrede yaşama hakkının anayasal bir hak olduğunu vurgulayan Doğandor, şöyle konuştu: " Hukuki mevzuatımızda insanların yoğun olarak yaşadığı yerler olan meskun mahalle, hastaların, yaşlıların, hamile bayanların ve çocukların yoğun olarak bulunduğu yerler olan kamu binalarına, kreşlere, hastanelere, okullara baz istasyonu kurulamayacağı açıkça bildirilmiş olmasına rağmen halkımızda baz istasyonları hakkında hala yeterli bilinç oluşmamıştır. Teknolojik ihtiyaçlar yerine insan sağlığına üstünlük tanıyarak baz istasyonunun yerleşim yerlerinden daha uzak ve uygun yerlere taşınması gerekmektedir."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.