BBP "Gerginliğin nedeni değiliz"

BBP "Gerginliğin nedeni değiliz"
Büyük Birlik Partisi Eskişehir İl Başkanı Ahmet Namık Akdoğan, önceki gün düzenlenen şehit cenaze töreninde yaşanan gerginlik konusunda yaptığı açıklamada, "Bizler terör sorununun çözümü noktasında projeleri olan ve...

Büyük Birlik Partisi Eskişehir İl Başkanı Ahmet Namık Akdoğan, önceki gün düzenlenen şehit cenaze töreninde yaşanan gerginlik konusunda yaptığı açıklamada, "Bizler terör sorununun çözümü noktasında projeleri olan ve terörü bitirecek güce sahip bir siyasi partiyiz. Daha önceleri de farklı şehit cenazelerinde bu gibi basın açıklamaları gerçekleşmiş ve hiçbir sorun yaşanmamıştır olay direk askeri yetkililerinin işgüzarlığı neticesinde cereyan etmiştir konuyu siz basın mensupları aracılığı ile kamuoyuna iletir tekrar şehitlerimize rahmet dileriz." dedi.
Akdoğan yazılı açıklamasında şunları dile getirdi:
"Şırnak Namazdağında Terör örgütünün yola döşediği mayın sonucu Şehit olan Hemşerimiz Mutlu YILDIRIM'ın dün Reşadiye camiinde kılınan cenaze namazında sayın Genel Başkanımız Mustafa DESTİCİ ile Askerler arasında gerginlik olduğu ile ilgili sitelere düşen haber neticesinde bir yazılı açıklama gereği hasıl olmuştur.
Hiçbir siyasiyi kabul etmemesine rağmen ben ve Genel başkanım cami avlusuna girerek direk şehidimizin anne ve babasına taziyelerimizi ileterek tabut başında duamızı okuyup ezan vaktini beklerken basın tarafından soru sorulmak istenmiş bizlerde CAMİNİN AVLU GİRİŞİ ne geçerek soruları cevaplarken SİVİL KIYAFETLİ BİR ASKER ve Eskişehir MERKEZ KOMUTANI tarafından basın açıklamamızın dışarıda yapılması doğrultusunda bir talep olmuştur, talep direk askeri yetkililer tarafından yapılmıştır. Söylendiği gibi şehit ailesi ve yakınları tarafından bizlere bir talep iletilmemiştir, basın açıklaması başladığından dolayı bu talep dikkate alınmamıştır. Komutan tarafından VALİ haricinde hiçbir siyasinin milletvekilleri dahil ön safa geçmemesi doğrultusunda bir emri olduğu da tarafımızdan gözlemlenmiştir. Komutanla Genel başkanımız arsındaki diyalogta ,Komutan bizi üzdünüz demiş Genel başkanımızda sizde bizi üzdünüz şeklinde gelişmiştir, kaldı ki BÜYÜK BİRLİK PARTİSİ kurulduğu günden bu güne kadar her zaman şehitlerimizin yanında olmuş Aileleri tarafımızdan desteklenmiştir. Ayrıca şehit ailelerimiz partimizi kendi evleri olarak görmüş Genel Başkanımızı da temsilcileri olarak benimsemişlerdir ki daha dün Mardin de şehit aileleri derneğinde bu deklare edilmiştir Partimiz bu güne kadar şehitlerimiz üzerinden siyaset yapmamıştır bundan sonrada yapmayacaktır. Sayın Genel Başkanımız Şehidimiz top arabasına alındıktan sonrada arkasından Atatürk caddesine kadar halkla beraber yürümüş ve halkın sevgi gösterileri ile karşılaşmıştır. Bizler terör sorununun çözümü noktasında projeleri olan ve terörü bitirecek güce sahip bir siyasi partiyiz. Daha önceleri de farklı şehit cenazelerinde bu gibi basın açıklamaları gerçekleşmiş ve hiçbir sorun yaşanmamıştır olay direk askeri yetkililerinin işgüzarlığı neticesinde cereyan etmiştir konuyu siz basın mensupları aracılığı ile kamuoyuna iletir tekrar şehitlerimize rahmet dileriz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.